52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Tallers de danses urbanes per escalfar el cos

Diversos centres cívics
Segon trimestre
  • Dansa
  • Tallers

Aprèn estils com el voguing, el booty dance o l'afrobeat

És un fenomen de llarg recorregut, però últimament les danses urbanes estan molt a l’alça. Afrobeat, dancehall, hip hop... Tot i que la majoria van néixer en espais urbans i clandestins, a dia d’avui molts d’aquests estils s’ensenyen en escoles de dansa o centres específics. Diversos centres cívics ofereixen tallers d’aquest àmbit; val la pena buscar-los amb calma, però aquí en teniu cinc que s’oferiran aquest gener. 
 
Dancehall 
Centre Cívic Casa Golferichs
Inscripcions a partir de l'11 de desembre 
El dancehall, provinent de Jamaica, és un tipus de dansa originat a finals dels setanta que s’assembla al reggae i es caracteritza per uns moviments caribenys influenciats per la tradició africana. El nom de “dancehall” prové de les sales de ball populars i jamaicanes, un dels espais on es feien aquestes sessions musicals. 
 
Booty Dance 
Casa Groga
Inscripcions a partir de l’11 de desembre 
Originari del Nova Orleans dels vuitanta, el booty dance o twerking és un tipus de ball urbà i predominantment femení que se centra en les maneres múltiples de moure els malucs i el cul. S’ensenyarà la història i orígens del ball, així com a respectar i controlar el cos i millorar la coordinació, la musicalitat i l’equilibri. 
 
Afrobeat 
Centre Cívic Drassanes 
Inscripcions a partir del 19 de desembre
Popularitzada durant els seixanta i setanta a Ghana i Nigèria, l’afrobeat mescla estils com la música ioruba, el funk, el jazz o el highlife. Va popularitzar-se sobretot a través del multiinstrumentista nigerià Fela Kuti. 
 
Voguing 
Centre Cívic Drassanes 
Inscripcions a partir del 19 de desembre
Va néixer a les sales de ball de Harlem durant els seixanta, tot i que va expandir-se arran del videoclip de “Vogue” (1990), de Madonna. Es tracta d’un estil de ball i de vida que va erigir-se com un espai de diversitat, festa i inclusió per a la comunitat LGBT. 
 
Street Dance
Centre Cívic Albareda
Inscripcions a partir de l’11 de desembre 
Si t’interessen les danses urbanes però no saps per quina decantar-te, aquest taller és ideal. S’hi ensenyarà els passos i tècniques per desenvolupar el teu propi estil de ball a partir de pinzellades del món del hip hop, el dancehall o el booty dance. 

Activitats relacionades