52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!
Vine a saber-ne més dels productes de temporada
Aquestes propostes ja han passat
En aquesta ocasió es tractarà el porro i les figues
El tàndem format per la dietista Maria Alcolado i el xef David Sanmartín es proposen tractar dos nous productes en les sessions habituals de divulgació gastronòmica: el porro i les figues.
Entre tallers i seminaris per difondre diferents aspectes relacionats amb la gastronomia, la cuina i la nutrició, el CC Vil·la Florida programa periòdicament unes trobades per parlar de diversos productes de temporada, seguint les estacions de l’any.
Cada tanda consta d’una petita introducció del producte en qüestió, orígens, propietats i beneficis a càrrec d’Alcolado, una demostració pràctica de cuina de mans de Sanmartín i, finalment, la degustació dels plats elaborats durant la sessió. Segur que torneu cap a casa amb el cap bullint d’idees i una pila de receptes per revolucionar la vostra cuina! Les dues sessions són gratuïtes i per assistir-hi no cal inscripció prèvia.
La primera de les tardes es dedica al porro (13/11 – 18.30 h). Un dels vegetals més saborosos i molt baix en greix, és ric en vitamines B9 i C i també aporta grans dosis d’àcid fòlic, que ajuda a mantenir la sang neta per oxigenar l’organisme. Es poden menjar crus en amanida o bé servir com acompanyament un cop bullits o fregits de tot tipus de plats. També cuits en crema com la vichyssoise o bé gratinats amb beixamel, quiches o formar part de les escudelles hivernals. Les possibilitats són infinites!
Encara que cap a la tardor ja van de baixa, el CC Vil·la Florida no es pot estar de dedicar una tarda per parlar d’aquesta fruita dolça tan apreciada: les figues (20/11 – 18.30 h). Molt riques en vitamines i compostos antioxidants, en destaca principalment el seu contingut en fibra, essencial per mantenir una bona digestió i salut cardíaca. S’acostumen a consumir fresques o seques i són ben característiques de tot l’arc mediterrani, presents en la dieta des de ben antic. Són aptes tant per menjar fresques acabades de collir o bé fent contrast tot acompanyant plats salats.
L'última de les sessions es dedicarà a un producte estrella (27/11 - 18.30 h) triat entre els participants de les anteriors sessions i la gent que voti a l'enquesta que el centre farà al seu perfil de twitter. Vosaltres decidiu quin producte és el protagonista: la cúrcuma, el gingebre, el cacau, la civada o la garrofa.
Activitats relacionades
-
El lema d’enguany és Aigua per la pau
On:Diversos centres civicsQuan:16, 20/03, 26/04, 18 i 31/05/2024 -
On són les dones a Barcelona?
On:Diversos centres civicsQuan:02, 04 ,05, 09, 12, 16, 22/03 i 20/04/2024 -
Un diumenge al mes: contes, titelles, teatre, música...
On:CC Casinet d'HostafrancsQuan:28/01, 25/02, 17/03 i 21/04/2024