Barcelona
Ciutat de la Literatura

Al llarg de la història, Barcelona ha inspirat escriptors d’arreu del món que l’han immortalitzat en les seves pàgines. El nostre patrimoni literari és ric i divers, i no deixa de créixer cada dia.

Som una capital editorial en dues llengües: el major centre de publicació en llengua castellana del món i la capital de la llengua catalana. El nostre sector del llibre mostra un panorama diversificat i dinàmic al llarg de tota la seva cadena: des de les editorials fins a les llibreries.

La literatura és a tot arreu. A la ciutat, la literatura es difon a través d’infinitat de canals perquè arribi a la societat, des de les biblioteques fins a les activitats compartides dels festivals i els centres culturals de proximitat.

Barcelona és una ciutat connectada amb el món. Ens relacionem culturalment amb ciutats de tot el món compartint projectes culturals, i sempre ens hem solidaritzat amb les situacions de vulneració dels drets humans, especialment pel que fa a la llibertat d’expressió. També cooperem amb ciutats de països en desenvolupament per impulsar biblioteques i altres projectes educatius.

El programa de Ciutats de la Literatura UNESCO treballa amb l’objectiu que la literatura sigui un motor de desenvolupament i progrés a les ciutats. L’intercanvi de projectes innovadors i de bones pràctiques, així com la col·laboració entre les ciutats, són una oportunitat per aprendre noves maneres de fer que la literatura es difongui en l’àmbit local i projectar la imatge cultural de Barcelona al món.

Descarrega't el Dossier de candidatura
http://ajuntament.barcelona.cat/ciutatdelaliteratura/sites/default/files/dossier_de_candidatura_cat_0.pdf
Ajuntament de Barcelona