Beques d’escriptura Montserrat Roig

Al programa de Barcelona Ciutat de la Literatura s’inclou com a eix d’acció el suport al sector del llibre i a la creació literària, i per tant als autors. Unes beques que els proporcionin un espai per escriure acompanyat d'una remuneració econòmica, serveixen, a més, per identificar i recolzar projectes literaris vinculats a la ciutat de Barcelona.

El nom de les beques és un homenatge a Montserrat Roig. Aquesta escriptora barcelonina de novel·les, contes, reportatges i articles periodístics, que també va presentar i dirigir diversos programes de televisió, va ser molt popular i ha esdevingut una icona característica d’una de les Barcelones literàries. 

Les beques d’escriptura Montserrat Roig són beques adreçades a escriptors de qualsevol gènere literari (narrativa, poesia, assaig, teatre) i qualsevol llengua (català, castellà, anglès, francès...) que hagin publicat com a mínim 1 llibre (o estrenat una obra, en el cas dels dramaturgs).

Donen dret a treballar durant 2 mesos en un espai privat d'un equipament cultural singular de la ciutat i a una dotació econòmica de 3.000 €

Cada any es convoquen 20 beques, repartides en 2 torns de 10 beques cadascun.

Els espais de treball privat són als següents equipaments culturals de la ciutat:

MUHBA Vil·la Joana Casa Verdaguer de la Literatura
Museu Picasso
Biblioteca de Catalunya
Reial Acadèmia de Bones Lletres
Arxiu Històric de Barcelona

Castell de Montjuïc
Sala Beckett
Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Fundació Joan Miró
Biblioteca de Nou Barris
Biblioteca Francesca Bonnemaison

 Fotografies dels espais i vídeo de promoció de les Beques:

 Nou BarrisFundació MiróVil·la JoanaFabra i CoatsMonestir Pedralbes (Nicanor Garcia)Reial Acadèmia de Bones LletresSala Becket

  

 

  Notícia de les beques Montserrat Roig al TN (TV3)