La il·lustradora Maria Manonelles exposa a la Biblioteca Clarà

La il·lustradora Maria Manonelles exposa a la Biblioteca Clarà

Fins al 30 d’octubre podeu visitar a la Biblioteca Clarà la mostra Dormo molt, que forma part del cicle L’esperit de l’il·lustrador. A l’exposició s’hi recullen les il·lustracions que la jove Maria Manonelles ha publicat al còmic homònim, editat per Fragile Movement.

Tant a la publicació com a la mostra, Manonelles hi explica com va ser l’experiència d’estar ingressada durant un mes en un hospital psiquiàtric, i parla sense complexes de la seva malaltia mental. El dibuix es va convertir, durant aquell mes, en la seva forma d’expressió i comunicació. A la sinopsi del llibre s’hi pot llegir: “Saps com és un psiquiàtric per dins? Potser t’hi imagines gent cridant, pacients lligats als llits o sofrint electroxocs. La Maria també creia que era com a les pel·lícules. Per això, quan li van dir que passaria tres dies a la unitat de psiquiatria, es va espantar. (…) Durant la seva hospitalització es va aferrar a un llapis i un quadern de dibuix i va il·lustrar el seu dia a dia i el dels seus companys, què hi va viure i com s’hi va sentir”.

Com a activitat complementària a l’exposició, el 6 d’octubre la mateixa Manonelles i els també il·lustradors Gusti i Elenio Pico oferiran el col·loqui titulat Dormo molt: el dibuix com a eina per a superar una crisi. Començarà a les 18.30 h i l’entrada és lliure.