La literatura catalana viatja a la Fira Internacional del Llibre de Beijing

La literatura catalana viatja a la Fira Internacional del Llibre de Beijing

La Fira Internacional del Llibre de Beijing és una de les més rellevants del continent asiàtic

Del 21 al 25 d’agost el sector del llibre català viatjarà per tercera vegada consecutiva a la capital de la Xina amb motiu de la Fira Internacional del Llibre de Beijing (BIBF). L’acció s’emmarca en l’estratègia de l’Institut Ramon Llull per ampliar la xarxa de relacions professionals, assessorar els editors, presentar nous llibres i incentivar les traduccions de la literatura catalana al país asiàtic.

Actualment ja es duen a terme un seguit d’iniciatives com ara ajuts a la traducció i de promoció de la literatura per a infants i joves o l’organització de visites d’editors internacionals i es vol difondre aquests recursos i serveis per ampliar-ne la repercussió. L’estrena del Llull a una taula del Rights Centre afavorirà les reunions comercials entre agents literaris i editors estrangers i, a més d’explicar-los les eines de suport que ofereix la institució, permetrà resoldre de primera mà qualsevol dubte en relació al programa de subvencions així com fer el seguiment d’un seguit de projectes que estan en funcionament.

D’altra banda, l’Institut Ramon Llull mostrarà la bona salut de les traduccions al xinès amb la incorporació, el passat mes de maig, d’El quadern gris de Josep Pla (amb traducció de Wan Qian i l’editorial Shanghai 99) al conjunt d’obres ja publicades com Jo confesso de Jaume Cabré o Hachiko. El gos que esperava de Lluís Prats. Està previst que els propers mesos surtin altres títols a la llum com Incerta glòria de Joan Sales.

La Fira Internacional del Llibre de Beijing, creada el 1986, reuneix cada any més de 20.000 agents, editors, escriptors, empreses de mitjans digitals i lectors de més de 20 països. És la fira més gran en exposició de llibres de la Xina i una de les més rellevants del continent asiàtic.