Literapolisbcn

Literapolisbcn és un joc per a telèfon mòbils que té la intenció de fomentar la lectura i el coneixement de la ciutat entre el públic de 14 a 18 anys.  

 Mapa Itineraris

  

Descarrega’t l’APP en versió iOS o Android i juga amb les novel·les que passen a Barcelona.

El joc és una gimcana literària en la qual el jugador ha de localitzar diferents punts geogràfics reals de la ciutat per on transcorre l’acció d’un llibre i resoldre proves o enigmes que demostrin el seu coneixement de la novel·la i de la ciutat. 

Cada novel·la genera un o més itineraris: per contestar preguntes sobre el llibre, per desxifrar enigmes i jocs d’enginy relacionats amb la ciutat o per endevinar de quin llibre es tracta.

Per començar, s’han triat sis novel·les d'autor/a barceloní/na adreçades a públic juvenil, però la intenció és ampliar l'espectre de públics i de novel·les. Les novel.les actualment disponibles per jugar i els barris on transcorre la gimcana són: 

Maria Carme Roca, La merla blava (La Galera) / El Born
Pau Joan Hernández, El mussol i la forca (Edebé) / Eixample, Sants
Carlos Ruiz ZafónMarina (Planeta) / Sarrià
Juan MarséÚltimas tardes con Teresa (Seix Barral) / El Carmel
Laia Soler, Els dies que ens separen (Plataforma) / Dreta de l'Eixample
Patricia MartínUna de zombis (Estrella Polar) / El Raval

Des de Gener de 2018, i coincidint amb la celebració de la BCNegra, s'ha afegit una novel·la negra d'autor també barceloní:

Manuel Vázquez MontalbánTatuaje (Planeta - Norma Editorial) / El Raval - Les Rambles

Al llarg de 2018, shi afegiran 6 novel·les més.

Si ets llibreter o bibliotecari i vols organitzar un club de lectura o una trobada per jugar a Literapolisbcn, descarrega't el cartell de difusió.

Si ets professor de Secundària o de Batxillerat i vols utilitzar Literapolisbcn a la teva escola o Institut, envia’ns un correu electrònic a ciutatliteratura@bcn.cat i t'enviarem més informació.