Contacontes a partir de l´exitós llibre Contes de bona nit per a nenes rebels. Com a part de les activitats pel Dia Internacional de les Dones, expliquem contes sobre dones vinculades amb la temàtica de cada museu. Contes escrits especialment per aquesta ocasió per l´autora Marta Armengol, mentre un il·lustrador els va donant vida en directe.

El Museu Nacional d´Art de Catalunya estrenarà el programa el proper dissabte 10 de març a les 17 h, amb una sessió a l´entorn de dues dones que van tenir un paper important en l´art del seu temps: la comtessa del Pallars Sobirà, Llúcia de la Marca (c. 1060 - c. 1090) i la pintora modernista Lluïsa Vidal (Barcelona 1876-1918).

PROGRAMA:
- Dissabte 10 de març el Museu Nacional d´Art de Catalunya estrenarà el programa amb una sessió a l´entorn de dues dones que van jugar un paper important en l´art del seu temps: la comtessa del Pallars Sobirà Llúcia de la Marca (c. 1060 – c. 1090) i a la pintora modernista Lluïsa Vidal (Barcelona 1876-1918). Entrada lliure fins a completar aforament.

- Dissabte 17 de març el Museu d´Arqueologia de Catalunya dedicarà la sessió a evocar dues figures rellevant en el món de l´arqueologia: Kathleen Kenyon (Londres, 1906 – Wrexham, 1978) destacada arqueòloga anglesa especialitzada en la cultura del Neolític; i Gertrude Bel (Durham, 1868 – Bagdad, 1926), escriptora, viatgera, politòloga, arqueòloga, espia i funcionària del govern britànic. Durant l´activitat es convidarà als més menuts a reescriure la història a partir de les il·lustracions creades durant la sessió. Activitat gratuïta amb aforament limitat. Es recomana reserva prèvia a macvisites.acdpc@gencat.cat o al telèfon 93 423 21 49.

- Dissabte 24 de març serà el torn del Museu Marítim de Barcelona, on els participants coneixeran personalment les dues protagonistes dels contes narrats, a qui podran adreçar les seves preguntes. Es tracta d´Elvira Pujol i Font (L´Escala, 1950) la primera dona faronera, al càrrec durant molts anys del far del Cap de Creus, i l´Anna Corbella (Barcelona, 1976), navegant oceànica d´alta competició. Entrada lliure fins a completar aforament.

Dissabte 7 d´abril al Museu de Ciències Naturals de Barcelona dues dones científiques seran les protagonistes dels contes. Es tracta de Josefina Castellví (Barcelona, 1935) oceanògrafa catalana especialista en microbiologia marina, i de Lynn Margulis (Chicago, 1938 – Massachussetts, 2011), biòloga nord-americana de renom internacional. Cal fer reserva prèvia online a partir de 26 de març a www.museuciencies.cat.

- Dissabte 14 d´abril al Museu del Disseny de Barcelona, la darrera sessió del cicle estarà dedicada a les dones dissenyadores que han treballat a l´entorn del disseny de producte, gràfic o de la moda, com la Asunción Bastida (Barcelona, 1902 – L´Espluga de Francolí, 1995) dissenyadora de moda d´alta costura, i la ceramista barcelonina Madola, Maria Àngels Domingo Laplana, (Barcelona, 1944). Entrada lliure fins a completar aforament. No cal reserva prèvia.

Diferents museus de la ciutat

Adreça:
C Mirador del Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona