Esteu aquí

Ciutat Vella obre el primer Punt de Defensa de Drets Laborals

dimecres, 11 octubre, 2017 - 13:23

L’Ajuntament de Barcelona ha obert per primera vegada un Punt de Defensa de Drets Laborals a la ciutat, un espai d’assessorament i informació tant per a persones treballadores com també ocupadores que viuen o tenen el seu lloc de feina a Ciutat Vella.

La iniciativa, impulsada pel Districte de Ciutat Vella i Barcelona Activa, té com objectiu treballar en xarxa amb les entitats del barri i els agents sindicals. També es vol combatre la precarietat a la feina, identificar casos de vulneració de drets laborals i avançar cap a un mercat de treball de qualitat. Per aquest motiu, es farà una especial incidència en els sectors del turisme, l’hostaleria i l’oci nocturn, així com en l’àmbit de les cures o persones treballadores de la llar.

El Punt de Defensa de Drets Laborals està ubicat a la Plaça Salvador Seguí 16-17, al barri del Raval Sud.

En aquest nou espai s’oferirà un servei de primer contacte per resoldre dubtes, per exemple, sobre condicions contractuals o de salut i seguretat a la feina, jornades laborals i remuneració d’hores extra, aspectes salarials segons els convenis col·lectius o com acomiadaments, entre d’altres.

A més, també es duran a terme dues sessions d’assessorament col·lectiu al mes i es facilitarà l’espai per a que altres entitats del barri que també treballen aquestes problemàtiques puguin organitzar reunions, xerrades o activitats grupals. Doncs, a través d’aquest servei que es posa en marxa es vol també sumar i generar xarxa amb les organitzacions del territori i que sigui un punt de connexió amb l’oferta ja existent. El Punt de Defensa dels Drets Laborals vol constituir a la vegada un observatori sobre els drets laborals a Ciutat Vella, analitzant els indicadors generats i detectats.

L’atenció serà gratuïta i, en funció del cas, es valorarà derivar a l’usuari a un/a advocat/da d’ofici o als recursos adients segons les necessitats de cadascú. Dues advocades laboralistes contractades per Barcelona Activa oferiran aquest servei d’atenció i de dinamització de sessions grupals.

El Punt de Defensa de Drets Laborals està ubicat a la Plaça Salvador Seguí 16-17, al barri del Raval Sud. Les persones que tinguin alguna consulta s’hi poden acostar directament en l’horari d’atenció –tant de matí com de tarda- o bé demanar cita per correu electrònic (proximitat@barcelonactiva.cat) o per telèfon trucant al 93.401.97.60 (dilluns i dimarts) o 93.485.32.07 (dimecres, dijous i divendres).

Més informació