Esteu aquí

Nou punt de compostatge comunitari a la Barceloneta

dijous, 28 setembre, 2017 - 16:22

Per la Festa Major de la Barceloneta, vine i t’explicarem com pots participar en el compostatge comunitari de la Barceloneta!

L’Ajuntament de Barcelona enceta un punt de compostatge comunitari al punt verd de la Barceloneta, al costat de la Fàbrica del Sol.

En aquest nou punt, els veïns i veïnes del barri poden portar la seva bossa d’escombraries d’orgànica (amb restes de fruita i verdura, marro de cafè, restes de jardineria, etc.) i rebre, a canvi, una bossa del compost resultant per a les plantes de casa.

La unitat de compostatge instal·lada a la Barceloneta consta de tres calaixos d’1m3 aproximadament, amb capacitat de gestionar les restes orgàniques de fins a 30 o 40 famílies.

El compostador comunitari està format per un tancat amb tres mòduls identificats pels colors: el verd és el mòdul en ús, on s’han d’abocar les restes vegetals; el groc, el mòdul que ja està ple i en procés de compostatg; i vermell, el mòdul que ja té el compost acabat.

El compost generat es garbellarà manualment i es retornarà periòdicament a les famílies participants del barri. Per això cal estar inscrit prèviament com a família compostaire i rebre una petita formació.

Què és el compostatge?

El compostatge és un procés que permet transformar la matèria orgànica en compost, un adob natural i de gran qualitat.

El compostatge comunitari, permet que en ciutats com Barcelona, on molts habitatges no tenen jardí, el veïnatge faci compost de manera col·lectiva.

Per tal d’informar sobre el què és el compostatge comunitari i sobre com es pot participar, el divendres 29 de setembre, en el marc de la Festa Major de la Barceloneta, es muntarà una carpa informativa a la plaça del Poeta Boscà (al costat del mercat), de 10.00 a 18.00 hores, i el dissabte 30 de setembre us podeu informar al carrer Pescadors, de 12.00 a 14.00 hores.

Les persones interessades rebran la informació i podran donar-se d’alta com a veïns i veïnes col·laboradors.

Espai Ambiental és l’entitat encarregada de gestionar i dinamitzar el punt de compostatge. Aquesta entitat fa molts anys que s’ocupa de la gestió del punt de compostatge de la Sagrada Família.

Consulteu totes les accions municipals per la reducció de residus i l’economia circular: Barcelona Residu Zero

Xarxa de punts verds 2017.