Esteu aquí

Punts informatius sobre la nova Zona de Baixes Emisions

dijous, 9 novembre, 2017 - 13:00

En el marc de la campanya d’informació de les mesures municipals per protegir la qualitat de l’aire que respirem i combatre la contaminació, del 13 al 17 de novembre s’instal·laran punts informatius itinerants a Ciutat Vella.

Del 13 al 17 de novembre, hi haurà punts informatius itinerants al Districte de Ciutat Vella, que oferiran dades de la qualitat de l’aire de la ciutat, els efectes en la salut, i informaran sobre la nova Zona de Baixes Emissions de l’àmbit rondes, que entrarà en vigor a partir de l’1 de desembre com a mesura de protecció de l’aire a la ciutat.

Dilluns 13: Raval
Entorns plaça de Vicenç Martorell, plaça de les Caramelles, plaça dels Àngels.

Dimarts 14: Gòtic
Entorns plaça de Sant Josep Oriol, plaça Nova, av. Catedral, Mercat de Santa Caterina.

Dimecres 15: Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Entorns Plaça Sant Agustí Vell, Allada Vermella, entorns El Born CCM.

Dijous 16: La Barceloneta
Entorns La Fàbrica del Sol, Institut Joan Salvat Papasseït, Passeig Marítim.

Divendres 17: La Barceloneta
Entorns Mercat de la Barceloneta.

La lluita contra la contaminació, una prioritat

La Zona de Baixes Emissions de l’àmbit rondes és una nova delimitació territorial de més de 95 km2 que inclou Barcelona i els municipis circumdants a les rondes on es preveu restringir progressivament la circulació de vehicles més contaminants a partir de l’1 de desembre de 2017.

Durant el 2017 i fins al 2020 aquesta restricció només serà efectiva per als turismes sense etiqueta de la DGT i furgonetes anteriors a Euro1 i només en dies d’episodi de contaminació decretat per la Generalitat de Catalunya.

Més de dues-centes ciutats d’Europa ja disposen de zones de baixes emissions on es restringeix l’accés als vehicles més contaminants com una de les mesures més efectives a favor de la qualitat de l’aire.

La contaminació de l’aire és un dels principals problemes de salut pública de la Unió Europea, on causa 300.000 morts prematures cada any. L’origen principal de l’elevada contaminació que es registra a la ciutat de Barcelona prové principalment del trànsit de vehicles.

A Barcelona es produeixen puntualment pics de contaminació, però els registres diaris de partícules en suspensió (PM10) i gas contaminant (NO2) es mantenen massa elevats i sotmeten diàriament la població a un aire perjudicial per a la salut.