Esteu aquí

Testejar l’accessibilitat de la Rambla

dijous, 8 febrer, 2018 - 10:42

L’associació Apip-Acam i el Centre Ocupacional Sínia van organitzar, el passat dilluns 22 de gener, una passejada amb cadira de rodes per la Rambla amb l’objectiu de testejar-ne la seva accessibilitat.

En el marc del projecte “Les Rambles” de transformació del passeig barceloní, l’associació Apip-Acam i el Centre Ocupacional Sínia, que es dediquen a l’atenció de les persones amb diversitat funcional des dels barris del Gòtic i el Raval, junt amb tècnics de l’equip Km-Zero, va poder comprovar de primera mà quins són els principals obstacles als quals s’enfronta el col•lectiu al seu pas per aquest espai.

Durant el recorregut es van identificar diversos tipus de problemàtiques, des de barreres físiques com els pivots de seguretat, fanals que obstrueixen el pas dels semàfors o aparcaments de bicicletes, a la falta d’accés a les fonts de Canaletes i Pintor Fortuny. Altres aspectes que també es van analitzar van ser els passos de vianants, les parades d’autobús o l’accessibilitat de les parades de metro.

Els participants també van fer saber la falta de referències visuals que ajudin a identificar la ubicació en la que se situa una persona amb cadira de rodes, sobretot a la meitat inferior de la Rambla, fet que es tindrà també en compte de cara a avaluar la perspectiva visual dels infants.

“Les Rambles”, un projecte cooperatiu

Actualment ens trobem en la fase de diagnosi participativa del projecte de transformació de “Les Rambles”, que té l’objectiu de radiografiar la situació de la Rambla, les seves problemàtiques, necessitats i oportunitats, a partir del treball cooperatiu amb les entitats i el veïnat.
El procés cooperatiu de “Les Rambles” es basa en el treball col•lectiu entre ciutadania, Administració i personal tècnic, per definir criteris de diagnosi i proposta que guiïn el disseny, la gestió i la planificació de la millora i adequació del passeig.

Aquí hi ha tota la informació sobre com participar-hi.