El kit de Geoemblemàtics arriba a les escoles

Geoemblemàtics, la nova activitat del programa ‘El comerç i les escoles’, ja ha arribat a les primeres escoles. El passat 16 de gener va arrencar el pla pilot d’aquesta nova iniciativa, que té per objectiu donar a conèixer els comerços emblemàtics entre l’alumnat, i prendre consciència del seu valor històric, cultural i social. L’alumnat de 4t d’ESO de l’Institut Flos i Calcat, del districte de Nou Barris, i els alumnes de 1r d’ESO de l’Institut Emperador Carles, de Les Corts, treballaran amb els kits educatius de Geoemblemàtics fins la primera setmana de febrer.

El kit educatiu que reben els centres compta amb tot el material necessari per treballar un comerç emblemàtic mitjançant una activitat de Geocatxing. El Geocatxing és un joc de cerca de tresors al món real mitjançant l’ús de GPS. En la proposta d’activitat que fem des de ‘El comerç i les escoles’ l’alumnat elabora el seu propi tresor (que inclou un llibret amb informació) sobre un comerç i l’amaga a prop de l’establiment en qüestió perquè altres persones puguin trobar-ho i descobrir-ne el seus secrets. Aquesta proposta permet aprofitar les noves tecnologies per aprendre del passat i posar en valor aquells elements que formen part de la nostra memòria històrica.

Actualment són dos instituts els que estan realitzant l’activitat, després en vindran molts més, que aniran rebent el kit al seu centre per acabar construint entre tots una ruta de geocatxing dels comerços emblemàtics de la ciutat!