Sessió de formació per a professionals i alumnat representant de centres de secundària

Des de l’Ajuntament de Barcelona, el Consell Escolar Municipal (CEMB) i el Consell de la Joventut de Barcelona (CJB) continuem treballant conjuntament per fomentar la participació estudiantil en el marc dels centres educatius de secundària de la ciutat de Barcelona.

Us convidem a dues formacions que tindran lloc de manera simultània el dijous 14 de novembre de 2019 a l’Espai Jove la Fontana de les 9:30 a les 14:00 hores. Una de les formacions va dirigida a I’alumnat amb càrrec de consellers i conselleres representants de I’alumnat al Consell Escolar dels centres educatius. L’altra, va dirigida al professorat acompanyant de I’alumnat. Trobareu els enllaços dels formularis d’inscripcions, així com tota la informació al respecte de les formacions a l’espai més informació i enllaços relacionats.

El programa contempla dues accions formatives simultànies adreçades a:

CONSELLERES ESCOLARS REPRESENTATS DE L’ALUMNAT DE CENTRES DE SECUNDÀRIA 

Aquesta formació es portarà a terme a través de tallers de lliure elecció, que giraran  al voltant de dos eixos:

  • La  participació com a procés d’aprenentatge vivencial.
  • El consell escolar com a  oportunitat per generar canvis  de manera democràtica i participada, en els propis centres escolars.

PROFESSORAT QUE ACOMPANYA A L’ALUMNAT

S’ofereix una acció formativa de reflexió, debat  i aprenentatge, al voltant de La promoció de la participació estudiantil.

Serà un espai on aprofundir envers la participació i alhora explorar quins han de ser els rols dels equips professionals i  quines són les eines que poden afavorir un millor acompanyament de l’alumnat que s’inicia  en processos de participació.

A la documentació adjunta  trobareu la invitació institucional i la informació detallada sobre la Jornada de Formació, inclosos els formularis de inscripció, tant per l’alumnat com per al professorat, així com  telèfons de contacte per ampliar informació puntual,  si s’escau.

Compartiu aquest contingut