Barcelona Cultura

COORDENADES

COORDENADES
DATA

06.06.18 - 27.06.18 19:00h - 21:00h

Fabra i Coats

COORDENADES

Presentació dels resultats de les recerques del programa de Cultura Viva

En el cicle Coordenades, presentem els resultats de les recerques que des del programa Cultura Viva s’han dut a terme en col·laboració amb el Consell de Cultura de Barcelona.

L’objectiu és generar coneixement aplicat per a la reflexió i la innovació pel que fa al futur de les polítiques culturals vinculades als eixos de gestió comunitària, la democràcia, les economies culturals, la innovació ciutadana i la diversitat.

6 de juny - 19 h

Noves economies per a una nova cultura

Mayo Fuster - Universitat Oberta de Catalunya

Una anàlisi de les innovacions culturals i econòmiques a partir de models econòmics emergents i noves modalitats de producció cultural. Aquesta anàlisi ha anat acompanyada d’un procés creatiu per a la identificació de noves possibilitats de sostenibilitat econòmica respecte d’aquest marc.

13 de juny - 19 h

Polítiques culturals i béns comuns

Mauro Castro - La Hidra Cooperativa

Javier Rodrigo - Artibarri

L’estudi s’aproxima i analitza les pràctiques de cooperació i gestió comunitària de la cultura que proliferen a la ciutat de Barcelona. Una realitat heterogènia i diversa que obre un seguit de preguntes i reptes, tant per a les pròpies comunitats organitzades com per a l'administració i les polítiques culturals.

20 de juny - 19 h

Situació de la música en viu a Barcelona. Sales de música en viu i bones pràctiques en la contractació musical

Olga Ábaldos i Eduard Arderiu

Una anàlisi detallada que ajuda a entendre el moment en què es troba la música en viu sorgida de la iniciativa privada a la ciutat en una època especialment crucial, en què el turisme excessiu i la crisi econòmica estan tensant dramàticament el teixit cultural i social dels barris.

27 de juny - 19 h

Com articulem la cultura cooperativa?

Ivan Miró i Laie Vidiella - Coòpolis - Ateneu Cooperatiu de Barcelona

De quina manera es poden crear cooperatives en l’àmbit de les arts i de la cultura? Com es poden generar estructures arrelades al territori que facin front als reptes culturals i que siguin sostenibles per a les treballadores que les duen a terme? Presentació d’una guia en què es recullen instruments concrets per a la creació de cooperatives de treball en l’àmbit cultural, i d’una mostra d’una trentena de cooperatives que ja estan funcionant en els sectors del llibre, les arts escèniques, la música, l’audiovisual, la comunicació i la gestió cultural.


@CulturaVivaBcn
27-05-2018 13:25
RT @LaPioneraBCN: Bon diumenge!🌞 Iniciatives #pioneres a punt! Programació cultural #gratis amb #concerts salseros a les 12:30h (La Gozader…
@CulturaVivaBcn
22-05-2018 18:26
Trobada dels projectes i recerques que configuren el programa #CulturaVivaBcn. Posada en comú, diagnosi compartida,… https://t.co/kpd9NyIFly
@CulturaVivaBcn
22-05-2018 14:35
🙌🔥♥️ Hem rebut 234 propostes musicals per formar part de la programació del #BAMCulturaViva18! Moltes gràcies per l… https://t.co/K95njmcRFM