Barcelona Cultura

Presentació de Memòria Viva

Presentació de Memòria Viva
FECHA

02.10.19 - 12:00h

Sala Castellví, el BORN CCM

Un espai de trobada per construir nous imaginaris de futur a través de la memòria col·lectiva

Dimecres 2 d’octubre, a les 12:00 hores, a la sala Castellví d'El Born CCM (Plaça Comercial, 12), tindrà lloc la presentació de Memòria Viva, la festa de comunitats de memòria, que tindrà lloc del 13 al 19 d’octubre, al Born CCM i a diversos espais de la ciutat. A l' acte hi participaran Jordi Rabassa, regidor de Ciutat Vella i Memòria Democràtica de l’Ajuntament de Barcelona; Daniel Granados, Delegat de Drets Culturals; Laia Ramos i Francisco Rubio, de LaFundició; Núria Bonavila del Grup d'Arpilleres Congrés-Indians i Mercedes Gómez de l'Associació Lacho Baji Cali, membre del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona.

Memòria Viva és un espai de trobada i celebració dedicat a la cultura i la memòria fetes col·lectivament i vinculades al territori i a la vida quotidiana de les comunitats. És un temps i un espai per revelar relats, paisatges i pràctiques del passat de la ciutat que han estat excloses o oblidades. 

Un dels reptes d’aquesta trobada és fer memòria, no només a través de la paraula, sinó també a través del fer. Mitjançant la conversa, la costura, el pensament, l’escolta, el joc o la cuina farem memòria per construir nous imaginaris de futur.

La festa de comunitats de memòria es desenvoluparà durant tota la setmana del 13 al 19 d’octubre amb un cicle de converses, debats i activitats a diferents barris de la ciutat. A més, dissabte 19 d’octubre, Memòria Viva ocuparà l’espai públic durant tot el dia. La plaça Comercial (a davant d'El Born CCM) s’omplirà de llocs on conversar, escoltar i fer; entre els quals, l’espai de cuina, l’espai de brodat documental, el set de ràdio al carrer, l’espai de remescla d’arxius i el playground.

 Tot plegat, de la mà de nombrosos col·lectius veïnals, agents culturals i comunitats de memòria que, mentre comparteixen els seus processos de treball, contribuiran a restituir les diverses pràctiques culturals populars de la ciutat.

Lluny de folkloritzar-les o convertir-les en espectacle, convidem a tothom a participar-hi.


@CulturaVivaBcn
11-11-2019 13:41
RT @MACBA_Barcelona: Com es construeix l’imaginari de la ciutat a través del so a l’era digital? Vine demà a descobrir-ho a City Sound, una…
@CulturaVivaBcn
11-11-2019 13:41
RT @Radio_Web_MACBA: La intervenció del Grup de treball de @Radio_Web_MACBA demà dins de #smartcityweek al "City Sound. La construcció sono…
@CulturaVivaBcn
08-11-2019 18:42
RT @LiteralBCN: Avui és el dia de les llibreries! ✊😍📚 Teniu un recull de #LlibreriesDelMon al Twitter de la Fira Literal. També en marxa…