Barcelona Cultura
La Veïnal

La Veïnal

La Veïnal proposa la creació d’un canal de televisió via web que esdevingui una eina de comunicació de base, transversal i de lògica comunitària i que sigui, alhora, un nou model televisiu que garanteixi la llibertat d'expressió i el dret a la informació de tots els veïns i veïnes de Barcelona.

Avui dia, i més que mai, les corporacions de la comunicació juguen un paper determinant en la construcció de la subjectivitat. Ho fan fonamentalment a través de l'hegemonia en la informació i el control que exerceixen en els processos comunicatius. Aquest model dominant deixa poc marge perquè la població desenvolupi el seu dret inalienable d’accés a la informació, perquè participi en la producció i l’emissió de continguts i perquè s'apropiï de llenguatges i diferents formats de comunicació.

En aquest context és necessari i oportú un canvi d’hegemonia cultural que sorgeixi des dels barris, del propi veïnat. Considerem que cal un nou paradigma participatiu, comunicatiu i popular que generi relats socials i on s’expliqui això que ens passa com a persones i com a societat.

Per a l’aportació d’aquest canvi, proposem la creació d’un canal de televisió via web que esdevingui una eina de comunicació de base, transversal i de lògica comunitària i que sigui, alhora, un nou model televisiu que garanteixi la llibertat d'expressió i el dret a la informació de tots els veïns i veïnes de Barcelona.

El veïnat, les entitats, els col·lectius socials i els centres educatius dels diferents territoris seran els veritables protagonistes del nou mitjà audiovisual. Els col·lectius que arrenquem i duem a terme la proposta treballarem per a l’acompanyament i la facilitació de les tasques de producció de continguts a partir de les metodologies del vídeo participatiu.

Aquest projecte és una proposta que desenvolupem i impulsem, de manera col·laborativa, deu col·lectius de vídeo participatius de la ciutat de Barcelona. Som —de moment: Càmeres i Acció, El Mirador, El Parlante, Fora de Quadre, La Mosca TV, Neokinok, Paso a Paso, Quepo, Teleduca i Ubutv.

Si ho vols, pots aprofundir en el contingut de la proposta descarregant-te el dossier que hem treballat de manera conjunta a través d’aquest enllaç.

laveinal.cat

@CulturaVivaBcn
16-08-2019 18:30
PielRoja (@Pielroja_fellaz) és un autor versàtil, amb influències del rap colombià, americà i espanyol. Units al pr… https://t.co/qd9TZLi3rd
@CulturaVivaBcn
14-08-2019 19:04
El #BAMCulturaViva19 és descoberta, festa major i participació. Ja podeu fer un cop d'ull a les propostes de taller… https://t.co/RU0eAPKbPc
@CulturaVivaBcn
14-08-2019 17:45
Us esperem a la Fira Discogràfica del #BAMCulturaViva19. Un espai de trobada del món musical que posa en valor les… https://t.co/FXeeyyHJZs