Barcelona Cultura

Grup de treball

CULTURA I GÈNERE

El ​grup de treball Cultura i Gènere, format per dones professionals de l’àmbit cultural​, té com a objectiu elaborar un​ ​conjunt d’accions i eines​ encaminades cap a la consecució de la ​paritat i la incorporació de la perspectiva de gènere​ en projectes i equipaments de la ciutat de Barcelona. Aquest grup es reunirà durant els mesos d’abril a juny del 2019 fins a l’elaboració d’un Pla d’Acció.

El grup pren com a punt de partida la presentació de la Guia de bones pràctiques per a una programació cultural paritària a Barcelona, on es presenten 76 recomanacions per a l’eliminació de les desigualtats de gènere tant en l’accés, com en la participació i la contribució, a partir de l’impuls d’una programació paritària de les activitats culturals. 

La Guia és fruit de la col·laboració entre la Regidoria de Feminismes i LGTBI de l’Ajuntament de Barcelona i l’ICUB.

Accions

  • Elaboració d’un pla d’acció al voltant de la paritat i la perspectiva de gènere en projectes i equipaments de la ciutat de Barcelona en tres dimensions:
    • Difusió de les 76 recomanacions recollides a la Guia de bones pràctiques per a una programació cultural paritària. 
    • Formació i acompanyament en matèria d’igualtat per a projectes i equipaments culturals, especialment de caràcter privat.
    • Disseny d’una eina de diagnosi en matèria d’igualtat per a projectes culturals, especialment de caràcter privat
  • Redacció i entrega del Pla d’Acció a l’Institut de Cultura de Barcelona.    

Participants

Tania Adam, Carla Alsina, Anna Cabó, Marta Domènech, Elba Mansilla, Mireia Mora, Neus Oriol, Sònia Ruiz, Míriam Sánchez, Marta Selva, Anna Solà, Patrícia Soley-Beltran, Anna Villarroya. 

@CulturaVivaBcn
10-12-2019 11:30
RT @comunificadora: Aquest dijous, 12/12 de 17:00 a 20:00, mirarem de construir les bases de projectes entorn a comuns urbans, gestió comun…
@CulturaVivaBcn
10-12-2019 11:29
RT @ccalbareda: La Barcelona underground: escenaris i música en viu. Un curs amb @riembauet on resseguirem passat i present de les escenes…
@CulturaVivaBcn
09-12-2019 11:43
RT @museumusicabcn: Aquest dissabte dia 14 a les 11:30h #Discofòrum! Quin és el teu tema musical preferit? El vols compartir i explicar per…