Barcelona Cultura

Grup de treball

CULTURA COOPERATIVA

El grup de treball Cultura Cooperativa té com a objectiu fomentar dinàmiques d’articulació entre les cooperatives culturals de Barcelona per tal d’incrementar-ne la potència d’impacte social i la viabilitat econòmica.

Durant el curs 2017 - 2018 es va realitzar un treball d'exploració de la realitat del cooperativisme cultural de la Barcelona metropolitana que va donar lloc a la publicació Cultura Cooperativa: una recerca sobre el cooperativisme cultural barceloní.

Actualment, mitjançant el grup de treball Mancomunar la Cultura dóna continuïtat a aquest procés per tal de sistematitzar i donar resposta a les necessitats de les iniciatives de cultura cooperativa i comunitària. 

Accions

  • Creació d’un Mercat Social Cultural barceloní a partir de les accions següents:
    • La creació del grup de treball Mancomunar la Cultura per l’articulació i reflexió estratègica entre les iniciatives de cultura cooperativa i comunitària, on es sistematitzin les necessitats dels diferents sectors, les propostes i les accions a desenvolupar de manera conjunta.
    • La creació d’eines d’intercooperació econòmica, com plataformes digitals culturals conjuntes; articulades per estructures de segon grau o que mancomunin diferents fases de l’activitat socioeconòmica de les iniciatives.
    • La visibilització de la Cultura Cooperativa, amb propostes d’exhibició que serveixin per a evidenciar la capacitat de la cultura cooperativa d’articular diferents sectors professionals (per ex: les arts escèniques).
    • L’activació de serveis específics de consultoria, formació, acompanyament a la constitució i incubació de cooperatives en l’àmbit de les arts i la cultura.
  • Realització de la recerca “Cultura Cooperativa”.

Participants

La Ciutat Invisible, Quesoni, Koitton Club, La Tremenda, Metromuster, Nus Teatre, Pol·len, RocaguinardA, Zumzeig, Ultramarinos, Trama, L’Apòstrof i Tat Lab.

@CulturaVivaBcn
04-12-2019 11:55
RT @MemoriaVivaBCN: Avui seguim a l'Escola Diputació cartografiant la #memòria del barri. Fem servir el mapa com a eina de recerca treballa…
@CulturaVivaBcn
03-12-2019 12:40
Al @ReteenaFest hi trobareu l'Screening Corner: un punt de visionat on es projectaran en loop peces creades per jov… https://t.co/jlhP8Tqsti
@CulturaVivaBcn
03-12-2019 12:40
El 7 i 8 de desembre el @ReteenaFest torna a @FabraiCoats. Dues jornades dedicades a l'audiovisual, propostes pensa… https://t.co/ryl68YeG6k