Decidim Barcelona

Descripció / Objectius

La plataforma digital i democràtica de participació ciutadana.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa nous processos de participació per coproduir polítiques municipals amb la ciutadania. Decidim.Barcelona és la plataforma digital i democràtica de participació ciutadana des de la qual es promouen.

Decidim.Barcelona és una aposta per construir una ciutat més oberta, democràtica i col·laborativa. Una eina de participació transparent i traçable que permet un seguiment exhaustiu de les aportacions ciutadanes i del seu resultat, si han estat incloses o no a les polítiques municipals, o de les respostes que s’han donat des de la institució.

Aquesta infraestructura democràtica, digital i pública està feta amb programari lliure i codi obert, la qual cosa permet a qualsevol ciutadà o ciutadana saber com està construïda, reutilitzar-la o millorar-la. A partir d’aquestes col·laboracions, la plataforma pot créixer i millorar el seu desenvolupament.

Decidim.Barcelona canalitza tots els processos participatius que es porten a terme des de l’Ajuntament. A través d’aquesta plataforma es pot prendre part en els diversos processos oberts de consulta popular. Permet compartir la informació i promoure debats col·lectius, funcionant com a espai de rendició de comptes sobre cada procés. A més, està dissenyada per facilitar la hibridació entre la participació presencial i la digital.

L’Ajuntament lidera la implantació d’aquest model de participació a escala intermunicipal i ha signat un conveni per fer-la arribar a diverses ciutats metropolitanes.

Decidim.Barcelona és un avenç cap a un model de democràcia participativa i deliberativa que busca millorar la qualitat de la gestió municipal i treballar per la coproducció de polítiques públiques, així com corresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries.

Notícies

Plecs contractació

Pas endavant per millorar la participació en línia

dt., 04/07/2017 - 17:32h

Contractació pública. Oberta la licitació per dissenyar i implementar millores al web decidim.barcelona garantint l’ús de codi obert i amb clàusules de contractació responsable.

Agenda

Projecte Comunitari: Les Blogueres de Sant Martí

Quan:
Del 01/09/2016 al 31/12/2017
On:
Espai Antoni Miró Peris
Pl Carme Montoriol 10 (Sant Martí)
934507013