Decidim Barcelona

Descripció / Objectius

La plataforma digital i democràtica de participació ciutadana.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa nous processos de participació per coproduir polítiques municipals amb la ciutadania. Decidim.Barcelona és la plataforma digital i democràtica de participació ciutadana des de la qual es promouen.

Decidim.Barcelona és una aposta per construir una ciutat més oberta, democràtica i col·laborativa. Una eina de participació transparent i traçable que permet un seguiment exhaustiu de les aportacions ciutadanes i del seu resultat, si han estat incloses o no a les polítiques municipals, o de les respostes que s’han donat des de la institució.

Aquesta infraestructura democràtica, digital i pública està feta amb programari lliure i codi obert, la qual cosa permet a qualsevol ciutadà o ciutadana saber com està construïda, reutilitzar-la o millorar-la. A partir d’aquestes col·laboracions, la plataforma pot créixer i millorar el seu desenvolupament.

Decidim.Barcelona canalitza tots els processos participatius que es porten a terme des de l’Ajuntament. A través d’aquesta plataforma es pot prendre part en els diversos processos oberts de consulta popular. Permet compartir la informació i promoure debats col·lectius, funcionant com a espai de rendició de comptes sobre cada procés. A més, està dissenyada per facilitar la hibridació entre la participació presencial i la digital.

L’Ajuntament lidera la implantació d’aquest model de participació a escala intermunicipal i ha signat un conveni per fer-la arribar a diverses ciutats metropolitanes.

Decidim.Barcelona és un avenç cap a un model de democràcia participativa i deliberativa que busca millorar la qualitat de la gestió municipal i treballar per la coproducció de polítiques públiques, així com corresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries.

Notícies

#JAM17 sobre 'Tecnologies per una democràcia en xarxa'

dt., 10/10/2017 - 08:00h

#JAM17 'Tecnologies per una democràcia en xarxa' 26, 27 i 28 d’octubre, a l’Edifici Vèrtex de la Universitat Politècnica de Catalunya (Barcelona).

Repensem el Poblenou i el 22@

dv., 06/10/2017 - 13:30h

DECIDIM BARCELONA. En marxa el procés participatiu per repensar el futur del Poblenou i del 22@ a través de la plataforma decidim.barcelona

Presentem el nou web d'Innovació Democràtica

Nou web d'Innovació Democràtica

dj., 07/09/2017 - 10:34h

Participació. Presentem el nou web de la Direcció d'Innovació Democràtica.

Plecs contractació

Pas endavant per millorar la participació en línia

dt., 04/07/2017 - 17:32h

Contractació pública. Oberta la licitació per dissenyar i implementar millores al web decidim.barcelona garantint l’ús de codi obert i amb clàusules de contractació responsable.

Agenda

Projecte Comunitari: Les Blogueres de Sant Martí

Quan:
Del 01/09/2016 al 31/12/2017
On:
Espai Antoni Miró Peris
Pl Carme Montoriol 10 (Sant Martí)
934507013