Decidim Barcelona

Descripció / Objectius

La plataforma digital i democràtica de participació ciutadana.

L’Ajuntament de Barcelona impulsa nous processos de participació per coproduir polítiques municipals amb la ciutadania. Decidim.Barcelona és la plataforma digital i democràtica de participació ciutadana des de la qual es promouen.

Decidim.Barcelona és una aposta per construir una ciutat més oberta, democràtica i col·laborativa. Una eina de participació transparent i traçable que permet un seguiment exhaustiu de les aportacions ciutadanes i del seu resultat, si han estat incloses o no a les polítiques municipals, o de les respostes que s’han donat des de la institució.

Aquesta infraestructura democràtica, digital i pública està feta amb programari lliure i codi obert, la qual cosa permet a qualsevol ciutadà o ciutadana saber com està construïda, reutilitzar-la o millorar-la. A partir d’aquestes col·laboracions, la plataforma pot créixer i millorar el seu desenvolupament.

Decidim.Barcelona canalitza tots els processos participatius que es porten a terme des de l’Ajuntament. A través d’aquesta plataforma es pot prendre part en els diversos processos oberts de consulta popular. Permet compartir la informació i promoure debats col·lectius, funcionant com a espai de rendició de comptes sobre cada procés. A més, està dissenyada per facilitar la hibridació entre la participació presencial i la digital.

L’Ajuntament lidera la implantació d’aquest model de participació a escala intermunicipal i ha signat un conveni per fer-la arribar a diverses ciutats metropolitanes.

Decidim.Barcelona és un avenç cap a un model de democràcia participativa i deliberativa que busca millorar la qualitat de la gestió municipal i treballar per la coproducció de polítiques públiques, així com corresponsabilitzar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries.

Notícies

Roadmap de Decidim

Comença una nova etapa de desenvolupament en la plataforma Decidim

dl., 15/01/2018 - 11:22h

La plataforma de democràcia participativa de Barcelona, Decidim comença una nova etapa en què afronta un nou repte tecnopolític, adaptar-se a les funcionalitats que la comunitat ha considerat necessàries i ha anat suggerint al llarg de la seva vida. ...

Tallers de formació per a formadores

Taller de Participació política a través d’Internet

dv., 12/01/2018 - 08:21h

L’Ajuntament ofereix una formació sobre eines i metodologies per fomentar processos de participació política mediatitzats per les tecnologies centrada en l’ús de Decidim Barcelona.

Sinergies per a la participació ciutadana

dc., 29/11/2017 - 16:46h

Participació. La signatura d’un conveni entre l’Ajuntament i la UOC impulsa la participació ciutadana a Barcelona.

La democràcia participativa i oberta, feta democràticament

dv., 10/11/2017 - 19:13h

Barcelona va celebrar, els passats 26,27 i 28 d’Octubre, les segones Jornades Anuals de la comunitat de Metadecidim, entorn l’eina digital de participació ciutadana basada en software lliure i impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

Agenda

Exposició 'L'enginy (in)visible. Dones i tecnologia: passat, present i futur'

Quan:
Del 22/01/2018 al 28/02/2018
On:
Centre Cívic Joan Oliver - Pere Quart
Comandant Benitez 6 (Les Corts)
933398261

Projecte Comunitari: Associació de Dones Ciberdona

Quan:
Del 31/08/2016 al 31/12/2018
On:
Casal de Barri Cardener
C Cardener 45 (Gràcia)
932 100 803