Tecnologia i gènere

Descripció / Objectius

La revolució tecnològica és una realitat en tots els àmbits de la nostra vida i cal assegurar que no deixa ningú enrere. La reducció de l’escletxa digital en àmbits socials és una prioritat d’aquesta ciutat i malauradament també hi ha una escletxa de gènere que cal eliminar per fomentar que la dona tingui una presència molt més gran en el món tecnològic.

El darrer informe sobre TIC de les Nacions Unides afirma que, el 2016, el 47,1% de la població del planeta tenia accés a internet i, d’acord amb la UIT (Unió Internacional de Telecomunicacions), la bretxa de gènere global d’usuaris d’internet va créixer de l’11% el 2013 al 12% el 2016, i és més gran en els països menys desenvolupats.

No obstant això, a Barcelona l’informe de Mobile World Capital sobre bretxa digital (2016) afirma que no hi ha divisió de gènere en l’accés a internet i en la freqüència d’ús, si bé la realitat és que encara tenim una bretxa de gènere, en particular en l’educació i la tecnologia en el lloc de treball.

El percentatge de dones que treballen o estudien enginyeria o informàtica és molt baix i es redueix en l’edat de 45 anys, en què només el 9% de les persones del món tecnològic són dones. També cal treballar en l’educació digital per reduir la bretxa digital de gènere a l’escola i fomentar vocacions STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques).

D’altra banda, encara hi ha poques executives i programadores dones i malauradament aquest fet fa que les empreses de tecnologia encara puguin ser llocs incòmodes per a elles: la inclusivitat hauria de ser una recepta per a l’èxit en el segle XXI.

Hem d’aconseguir més inclusió i assolir la diversitat i la igualtat de salaris en el sector de la tecnologia.

Projectes relacionats

Share
L’Ajuntament de Barcelona impulsa nous processos de participació per coproduir polítiques municipals amb la ciutadania. Decidim.Barcelona és la plataforma...