Educació digital i inclusió social digital

Descripció / Objectius

L’accés a les noves tecnologies defineix una nova fractura social a les ciutats i en la seva ciutadania. El Cibernàrium, les biblioteques, els Ateneus de Fabricació o els centres cívics són espais per a la innovació social des d’on es pot accedir a les noves tecnologies.

Els nous temps plantegen reptes cada cop més complexes per a la societat i, de la mateixa manera que antigament un dels objectius educatius més bàsics era combatre i minimitzar l’analfabetisme entre la ciutadania, actualment ens trobem amb el problema del ciberanalfabetisme, és a dir, persones que tenen dificultats importants per viure en un món cada dia més informatitzat.

L'accés a les noves tecnologies és fonamental per a la inclusió social i la integració laboral. Per això, l’Ajuntament impulsa programes formatius i educatius perquè tots els ciutadans i les ciutadanes, siguin de l'edat que siguin, i tant com a persones individuals o empreses, puguin gaudir dels serveis i les oportunitats que ofereix la tecnologia.

Exemples d'això són el programa de capacitació tecnològica del Cibernàrium de Barcelona Activa, amb activitats específiques tant per a la ciutadania com per a professionals i empreses,

O els tallers per a infants i famílies que organitzen els Ateneus de Fabricació.

En el marc del pla “Barcelona, ciutat digital 2017-2020”, Barcelona Activa ha posat en marxa el projecte "Ciberalfabetización", juntament amb el Consorci de Biblioteques de Barcelona.

La iniciativa consisteix en tres programes de formació que s’han creat tenint en compte diferents franges d'edat (infants, joves de fins a 17 anys i persones més grans de 55 anys), i s’han dividit en cursos breus i gratuïts d'inclusió digital que s'imparteixen en 31 biblioteques dels 10 districtes de la ciutat. L'objectiu dels cursos és combatre la bretxa digital a la ciutat, millorar les competències tecnològiques i despertar noves vocacions.

 

Projectes relacionats

Share
El projecte busca reduir la bretxa digital i les desigualtats relacionades amb la connectivitat a internet a la ciutat de Barcelona. Amb el lema “Connectivitat...
Share
L’escletxa digital és una realitat a la nostra ciutat i una multiplicitat d’agents treballa per reduir-la. L’Ajuntament articula mecanismes de coordinació per...