Bloc

Share

Després de l'èxit de la primera edició, que va tenir lloc el dia 13 de desembre amb la participació de més de seixanta persones i cinquanta entitats diferents, hem celebrat una segona edició dels Matins Maker. 

Share

L’objectiu és donar a conèixer entre els i les joves les carreres professionals de ciència, tecnologia, art i disseny i matemàtiques (STEAM) i apropar la tecnologia a la ciutadania.

Share

La nova oferta pretén millorar la inclusió digital dels col·lectius més vulnerables, despertar vocacions tecnològiques i científiques entre els més joves i preparar els professionals per a les demandes del mercat de treball actual i els reptes de futur.

Share

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, lidera el clúster de ciutats i desenvolupament urbà. Aquest clúster aborda reptes cada vegada més complexos a causa dels canvis socials, la innovació tecnològica i la manca de recursos que afronten les ciutats.

Share

Aquesta nova mesura de govern defineix l'Estratègia de dades de l'Ajuntament, desenvolupada en el marc del Pla de transformació digital.

Share

Aquest divendres a la tarda, a les 18.00 hores, es va inaugurar al districte de les Corts, al carrer dels Comtes de Bell-lloc, 192-200, la Biblioteca Montserrat Abelló, que ha passat a ser la nova biblioteca central del districte.

Share

L’empresa índia GingerMind Technologies ha estat elegida guanyadora pel seu prototip d’ulleres amb càmera que analitzen la imatge, faciliten la navegació i els encreuaments segurs i guien les persones amb discapacitat visual amb l’ajuda del so i el suport d’una aplicació mòbil plenament accessible que fa servir balises (beacons).

Share

El passat 14 i 15 de desembre es van dur a terme l’acte “La contractació pública innovadora: una eina de transformació socioeconòmica” i el seminari “Contractació pública per a la innovació i la contractació precomercial a les ciutats” amb l’objectiu d’oferir al personal de l’Ajuntament de Barcelona i a d’altres ciutats europees una oportunitat per conèixer, intercanviar i compartir coneixements sobre aquesta matèria.

Share

El dimecres 13 de desembre va tenir lloc la primera trobada de comunitats relacionades amb la innovació social digital, la manufactura digital i el món maker (o del fem-ho) a l’espai Roc35, al Poblenou. L’objectiu principal de l’esdeveniment és crear un nou punt de trobada periòdica i breu on es puguin actualitzar les activitats que les diferents entitats duen a terme i les accions de suport realitzades i previstes en el marc del pla “Barcelona, ciutat digital”.

Share

Amb l’objectiu d’estimular vocacions científiques, garantir la igualtat de gènere i oportunitats i reduir els tòpics que allunyen les dones de l’entorn científic i tecnològic, el Sincrotró ALBA ha posat en marxa el projecte STEM Preparades, en què col·labora l’Ajuntament de Barcelona.