Bloc

Share

El passat 14 i 15 de desembre es van dur a terme l’acte “La contractació pública innovadora: una eina de transformació socioeconòmica” i el seminari “Contractació pública per a la innovació i la contractació precomercial a les ciutats” amb l’objectiu d’oferir al personal de l’Ajuntament de Barcelona i a d’altres ciutats europees una oportunitat per conèixer, intercanviar i compartir coneixements sobre aquesta matèria.

Share

El dimecres 13 de desembre va tenir lloc la primera trobada de comunitats relacionades amb la innovació social digital, la manufactura digital i el món maker (o del fem-ho) a l’espai Roc35, al Poblenou. L’objectiu principal de l’esdeveniment és crear un nou punt de trobada periòdica i breu on es puguin actualitzar les activitats que les diferents entitats duen a terme i les accions de suport realitzades i previstes en el marc del pla “Barcelona, ciutat digital”.

Share

Amb l’objectiu d’estimular vocacions científiques, garantir la igualtat de gènere i oportunitats i reduir els tòpics que allunyen les dones de l’entorn científic i tecnològic, el Sincrotró ALBA ha posat en marxa el projecte STEM Preparades, en què col·labora l’Ajuntament de Barcelona.

Share

La incorporació progressiva d'aquest tipus de programari permetrà a l'Ajuntament de Barcelona garantir la seva sobirania tecnològica.  

Share

El passat 28 de novembre, en el marc de la Jornada Ajuntament + Sostenible, va tenir lloc un diàleg sobre el nou marc de contractació de la mà de César Sánchez, de Coordinació de la Contractació Administrativa, Mar Campanero, responsable del programa A+S, i Anna Majó, directora tècnica d’Innovació Digital.

Share

El matí del dimecres 13 de Desembre reunirem a les comunitats de producció local d’alt valor afegit, els projectes d’innovació social digital, i a totes les persones interessades en les iniciatives vinculades a la cultura Maker de la ciutat.

Share

El dijous 14 de desembre al matí l’auditori de la seu de Barcelona Activa (carrer de la Llacuna, 162-164) acollirà l’obertura del Seminari de contractació pública innovadora, un acte de caire divulgatiu obert a tothom en què s’explicarà la nova estratègia europea de contractació de l’Administració pública i, concretament, de l’Ajuntament de Barcelona.

Share

Aquestes sessions, que enriquiran encara més el programa de l'Smart City Expo World Congress del 2018, són fruit de la feina d’internacionalització que s'ha generat als espais municipals del congrés d'enguany, en què s’han presentat els resultats aconseguits en els darrers temps amb acords de col·laboració amb altres grans ciutats del món com Nova York. D’aquests acords es desprenen projectes com el Challenge BCN-NYC, per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

Share

La innovació municipal, adreçada a atendre els principals reptes de mobilitat, participació, drets socials, habitatge, medi ambient i urbanisme, es mostra a l’Smart City Expo World Congress d’enguany mitjançant l’exposició d’un total de 23 projectes.

Share

El programari lliure i el codi obert com a eines per a la transformació i millora dels processos democràtics centrarà el debat de les jornades Metadecidim d'enguany.