Bloc

Share

Un nou estudi posa de manifest la infrarepresentació de les dones en els sectors estratègics de l'educació, la investigació i l'ocupació relacionats amb les TIC.

Share

Els alumnes d’aquest centre d’Horta-Guinardó han utilitzat l’índex de cohesió social (ICS) per mesurar les desigualtats dels barris de la ciutat en un treball que han anomenat “La cohesió social va per barris”.

Share

Fa temps que als bancs de temps es manifesta la necessitat d’una aplicació mòbil per a TimeOverflow. Aquest va ser un dels projectes subvencionats pel programa "Impulsem el que fas", la línia d'ajuts per a l’impuls socioeconòmic del territori que fomenta projectes amb vocació o retorn social que millorin la qualitat de vida de les persones i redueixin les desigualtats socioeconòmiques.

Share

Sharing Academy i Ouishare s'uneixen per organitzar SocialHack Nou Barris, la primera hackató que se celebrarà a Barcelona amb la finalitat de portar la innovació social a través de la tecnologia a un dels districtes amb més desigualtat de la Ciutat Comtal.

Share

El divendres 23 de febrer el FabLab Barcelona i la Fundació Pere Tarrés van iniciar la sessions formatives del projecte Ambaixadores i Ambaixadors Maker. El projecte s’emmarca dins el moviment maker, que prioritza l’aprenentatge a través de l’experiència.

Share

El mes de gener es van atorgar les subvencions als projectes guanyadors de la modalitat específica d’innovació social digital dins la línia de subvenció “Impulsem el que fas” de l’any passat. Els projectes guanyadors volen donar solució a un ampli ventall de necessitats d’alt impacte social que actualment té la ciutat de Barcelona i la seva ciutadania com el reciclatge, la formació i la inclusió digital, la reducció de la bretxa digital —amb especial èmfasi en la perspectiva de gènere— o la lluita contra la pobresa energètica, entre altres.

Share

Més de cinquanta noies han presentat dotze aplicacions mòbils que han elaborat per afrontar reptes del seu entorn, com l’assetjament escolar, l’homofòbia o la violència masclista en el marc de l’acte Girls for a Change, que té com a objectiu minimitzar la bretxa digital de gènere i promoure la igualtat d’oportunitats.

Share

Busquem les millors solucions i projectes a nivell internacional per reduïr l'escletxa digital de gènere i potenciar el talent digital femení a la indústria tecnològica.

Share

Després de l'èxit de la primera edició, que va tenir lloc el dia 13 de desembre amb la participació de més de seixanta persones i cinquanta entitats diferents, hem celebrat una segona edició dels Matins Maker. 

Share

L’objectiu és donar a conèixer entre els i les joves les carreres professionals de ciència, tecnologia, art i disseny i matemàtiques (STEAM) i apropar la tecnologia a la ciutadania.