Bloc

Share

Aquestes sessions, que enriquiran encara més el programa de l'Smart City Expo World Congress del 2018, són fruit de la feina d’internacionalització que s'ha generat als espais municipals del congrés d'enguany, en què s’han presentat els resultats aconseguits en els darrers temps amb acords de col·laboració amb altres grans ciutats del món com Nova York. D’aquests acords es desprenen projectes com el Challenge BCN-NYC, per millorar la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

Share

La innovació municipal, adreçada a atendre els principals reptes de mobilitat, participació, drets socials, habitatge, medi ambient i urbanisme, es mostra a l’Smart City Expo World Congress d’enguany mitjançant l’exposició d’un total de 23 projectes.

Share

El programari lliure i el codi obert com a eines per a la transformació i millora dels processos democràtics centrarà el debat de les jornades Metadecidim d'enguany.

Share

Avui presentem una nova mesura de Govern que estableix el Programa de digitalització àgil de l’Ajuntament de Barcelona. Aquest Programa va començar el setembre de 2016 i defineix el procés de canvi profund i progressiu de la manera en què la ciutat oferirà els seus serveis digitals a la ciutadania els pròxims anys.

 

Share

El 25 d’abril passat es va celebrar una sessió de treball que tenia com a objectiu crear una xarxa, establir connexions i donar suport a la comunitat d’innovació social digital, les tecnologies obertes i l’entorn maker present a Barcelona, particularment al districte del Poblenou. En aquesta sessió es van posar en comú experiències i projectes en marxa, definint què era necessari i com es podia treballar per millorar-ho establint dinàmiques de treball bottom-up que permetessin desenvolupar el teixit local, escoltant les mancances detectades i les propostes de millora per part dels involucrats i promovent la creació d’un clúster de sector que facilités el contacte entre els diferents involucrats. 

Share

Teniu una iniciativa tecnològica urbana que voleu compartir a l’estand de l’Ajuntament de Barcelona a l’Smart City Expo World Congress 2017? 

Si la resposta és afirmativa, la vostra empresa, associació o organització cívica tecnològica pot ser seleccionada per ser presentada a l’àgora de l’estand de l’Ajuntament de Barcelona dins l’Smart City Expo World Congress 2017 del 14 al 16 de novembre, esdeveniment que reuneix en un mateix lloc les novetats i tendències del sector a la ciutat de Barcelona.

Share

L’Ajuntament de Barcelona participa a les fires In3Dustry i IOT World Congress per afavorir que la revolució digital millori la qualitat de vida de la ciutat i generi oportunitats per al talent local.    

D’una banda, l’Espai Barcelona ciutat productiva, oberta i democràtica, al Saló In(3D)ustry, presentarà i donarà a conèixer quatre iniciatives singulars que plantegen una nova visió, on la tecnologia i la fabricació digital esdevenen, prioritàriament, instruments per transformar i millorar la vida de les persones i la sostenibilitat de les ciutats. De l’altra, un estand a l’IOT World Congress servirà per donar a conèixer la “Barcelona Ciutat Digital” amb una presentació multimèdia interactiva de gran format.

Share

La comissionada considera que el bloqueig d'adreces d'internet és un senyal preocupant, ja que representa un atac a la llibertat d'expressió i informació i als drets dels ciutadans de Catalunya per accedir a una internet lliure i oberta. També ha manifestat que necessitem estar units per condemnar aquests atacs i promoure la privacitat pel que fa a l'ús de la tecnologia per tal de reivindicar els drets de la ciutadania.

Share

Repte Barcelona Dades Obertes és un projecte educatiu pilot que té com a objectiu promoure entre els adolescents l'ús del portal Open Data BCN, el principal lloc web de l'Ajuntament en què es poden trobar dades públiques de la ciutat.

El projecte consisteix en un concurs que s’adreça, mitjançant el professorat, a alumnes de tercer i quart d'ESO i que pretén crear un espai en què els escolars puguin dissenyar propostes de millora per a la ciutat de Barcelona fent ús dels més de 420 conjunts de dades (datasets) disponibles al portal Open Data BCN.

Share

L’Ajuntament de Barcelona i ESADE van organitzar la jornada Data Driven Cities, en què es va reflexionar sobre el futur de Barcelona com a ciutat orientada a les dades. La trobada va tenir lloc el novembre del 2016.