Maker District

Descripció / Objectius

Projecte de ciutat oberta, productiva, sostenible i col.laborativa al Poblenou.

El projecte pilot Maker District al Poblenou es basa en un prototipus de ciutat productiva i escalable, que vol contribuir al procés de reindustrialització de la ciutat amb activitats i projectes que promoguin la interacció entre la comunitat local i les iniciatives ciutadanes, vinculades alhora a una comunitat global.

El Maker District del Poblenou és una iniciativa pilot d’innovació social digital que vol afavorir la comunitat mixta de tallers, maker spaces, fab labs, universitats, institucions de recerca, restaurants, empreses i moviments socials actius presents al barri i que fomenten valors nous per a Barcelona: els d’una ciutat oberta, en col·laboració, democràtica, productiva, innovadora i creativa.

El Maker District vol generar un nou relat més enllà del 22@Barcelona, el districte de la innovació basat en l’economia del coneixement, i contribuir al desenvolupament de productes, serveis i intervencions generades pel moviment maker i a les iniciatives ciutadanes a petita escala, per compartir-ho amb una comunitat global.

La iniciativa ajudarà a promoure la creació d’activitats i projectes que afavoreixin la interacció entre la comunitat local i la potenciació dels processos de reindustrialització del teixit urbà amb elements d’alt valor afegit, com, per exemple, l’ús de tecnologies capdavanteres per a la producció local o la capacitació de treballadors i treballadores per afrontar els nous reptes laborals del futur immediat i el foment de la indústria 4.0.

El Maker District de Poblenou es basa en la visió internacional de la fab city, la construcció d’un nou paradigma per a les ciutats que permeti reduir-ne la petjada ambiental i social mitjançant la producció local d’aliments, energia i productes i l’intercanvi mundial de coneixements utilitzant el poder del moviment maker i la xarxa global de fab labs. Barcelona és líder global en aquest projecte.

Notícies

El nou teixit productiu de Barcelona, a l’In(3D)ustry

dc., 04/10/2017 - 10:45h

MAKER. L'Ajuntament presenta quatre projectes tecnològics del nou teixit productiu de Barcelona a la segona edició de la fira In(3D)ustry. I explica la transformació digital de la ciutat a l'IOT World Congress

Agenda

Taller 'Prepara un cap dany maker amb els teus fills' *NOU*

Quan:
Del 27/12/2017 al 28/12/2017
On:
Punt Multimèdia de Sants - Montjuïc Casa del Mig
C Muntadas 1 (Sants-Montjuïc)
932914262