Maker District

Descripció / Objectius

Projecte de ciutat oberta, productiva, sostenible i col.laborativa al Poblenou.

El projecte pilot Maker District al Poblenou es basa en un prototipus de ciutat productiva i escalable, que vol contribuir al procés de reindustrialització de la ciutat amb activitats i projectes que promoguin la interacció entre la comunitat local i les iniciatives ciutadanes, vinculades alhora a una comunitat global.

El Maker District del Poblenou és una iniciativa pilot d’innovació social digital que vol afavorir la comunitat mixta de tallers, maker spaces, fab labs, universitats, institucions de recerca, restaurants, empreses i moviments socials actius presents al barri i que fomenten valors nous per a Barcelona: els d’una ciutat oberta, en col·laboració, democràtica, productiva, innovadora i creativa.

El Maker District vol generar un nou relat més enllà del 22@Barcelona, el districte de la innovació basat en l’economia del coneixement, i contribuir al desenvolupament de productes, serveis i intervencions generades pel moviment maker i a les iniciatives ciutadanes a petita escala, per compartir-ho amb una comunitat global.

La iniciativa ajudarà a promoure la creació d’activitats i projectes que afavoreixin la interacció entre la comunitat local i la potenciació dels processos de reindustrialització del teixit urbà amb elements d’alt valor afegit, com, per exemple, l’ús de tecnologies capdavanteres per a la producció local o la capacitació de treballadors i treballadores per afrontar els nous reptes laborals del futur immediat i el foment de la indústria 4.0.

El Maker District de Poblenou es basa en la visió internacional de la fab city, la construcció d’un nou paradigma per a les ciutats que permeti reduir-ne la petjada ambiental i social mitjançant la producció local d’aliments, energia i productes i l’intercanvi mundial de coneixements utilitzant el poder del moviment maker i la xarxa global de fab labs. Barcelona és líder global en aquest projecte.

Notícies

Barcelona i Montreal impulsen una xarxa internacional d’innovació en economia solidària

dt., 08/05/2018 - 13:08h

Economia solidària i innovació. Barcelona serà un dels membres de la nova xarxa internacional d’innovació i de coneixement en economia social i solidària.

Neix el rec, el projecte pilot de la moneda ciutadana als barris del Besòs

dj., 05/04/2018 - 16:55h

ComerAi?? i mercats. A mitjan maig es posarà en marxa aquest projecte ciutadà per dinamitzar el comerç local i de proximitat a deu barris de la ciutat.

La Pionera, un nou espai per a la gent que comença

dv., 16/02/2018 - 17:21h

Emprenedoria. Nou equipament al Poblenou que, a més de fer de trampolí per a 300 projectes emprenedors, oferirà espai a altres iniciatives culturals i gastronòmiques.

La Mobile Week Barcelona s'estén per tota la ciutat

dv., 09/02/2018 - 14:31h

Tecnologia. La Mobile Week Barcelona d’aquest any aspira a rebre 16.000 visitants, 8 vegades més que a l’edició anterior, i ha passat d’implicar 40 a 90 espais de la ciutat.

Agenda

Fira "Maker Faire Barcelona 2018. Vine a Fabricar la ciutat del futur"

Quan:
Del 16/06/2018 al 17/06/2018
On:
Pavelló d'Itàlia Pavelló 3 - Fira Barcelona
Pl Carles Buïgas 2 (Sants-Montjuïc)
902233200

Jornada tecnològica "Printer Party Bcn 2018"

Quan:
30/06/2018
On:
Parc de l'Espanya Industrial
C Muntadas 1 (Sants-Montjuïc)
010