Compra pública innovadora

Descripció / Objectius

Ampliar l’impacte de les polítiques socials i ambientals mitjançant la compra pública.

La compra d’innovació es manifesta com una eina potent per al desenvolupament social i de les persones.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit utilitzar el seu potencial de compra pública per estimular la innovació dirigida a resoldre els reptes de la vida a la ciutat i per amplificar l’impacte de les seves polítiques socials i ambientals.

La Directiva 24/2014, de 26 de febrer, promou la contractació pública estratègica, que associa el concepte d’eficiència en la despesa pública amb la promoció d’objectius socials comuns.

Mitjançant la compra pública innovadora, Barcelona vol modernitzar i millorar la qualitat i l’eficiència dels serveis públics, alhora que impulsa el creixement i la competitivitat de les empreses, sobretot de la petita i mitjana empresa, i d’aquesta manera ajudar a crear innovacions que resolguin reptes específics en l’àmbit de la política pública i els serveis als ciutadans i les ciutadanes.

L’Ajuntament proposa una definició àmplia d'innovació en la seva estratègia. Entén la compra pública innovadora (CPI) com l’adquisició de solucions innovadores, que es refereix tant a la innovació en les compres regulars (productes, tecnologies i processos) com a la introducció de la innovació en el mateix procés de compra o en l'organització de la contractació pública mateixa.

Notícies

Barcelona aposta per les aplicacions industrials de la fotònica

dv., 15/12/2017 - 15:35h

INNOVACIÓ. L’Ajuntament de Barcelona signa un conveni perquè els investigadors de l’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) desenvolupin projectes que tinguin aplicació empresarial.

La contractació pública com a motor d'innovació

dl., 20/11/2017 - 14:11h

Contractació. Després dels protocols d'eficiència social i sostenibilitat mediambiental, es presenten les guies de contractació pública innovadora i de compra de serveis TIC.

La Sharing Cities Summit tria Barcelona

dv., 17/11/2017 - 13:45h

SMART CITY. Barcelona serà la seu de la tercera edició de la Sharing Cities Summit sobre economia col·laborativa durant l’Smart City Expo World Congress 2018.

Vint empreses d'innovació en la recta final del Challenge Barcelona-Nova York

dc., 15/11/2017 - 16:46h

Mobilitat. Els finalistes del repte s’han donat a conèixer durant l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) a l’estand de Nova York. Hi ha 10 finalistes pel repte de cada ciutat.

Agenda

Sense resultats