Compra pública innovadora

Descripció / Objectius

Ampliar l’impacte de les polítiques socials i ambientals mitjançant la compra pública.

La compra d’innovació es manifesta com una eina potent per al desenvolupament social i de les persones.

L’Ajuntament de Barcelona ha decidit utilitzar el seu potencial de compra pública per estimular la innovació dirigida a resoldre els reptes de la vida a la ciutat i per amplificar l’impacte de les seves polítiques socials i ambientals.

La Directiva 24/2014, de 26 de febrer, promou la contractació pública estratègica, que associa el concepte d’eficiència en la despesa pública amb la promoció d’objectius socials comuns.

Mitjançant la compra pública innovadora, Barcelona vol modernitzar i millorar la qualitat i l’eficiència dels serveis públics, alhora que impulsa el creixement i la competitivitat de les empreses, sobretot de la petita i mitjana empresa, i d’aquesta manera ajudar a crear innovacions que resolguin reptes específics en l’àmbit de la política pública i els serveis als ciutadans i les ciutadanes.

L’Ajuntament proposa una definició àmplia d'innovació en la seva estratègia. Entén la compra pública innovadora (CPI) com l’adquisició de solucions innovadores, que es refereix tant a la innovació en les compres regulars (productes, tecnologies i processos) com a la introducció de la innovació en el mateix procés de compra o en l'organització de la contractació pública mateixa.

Consulta la diagnosi en compra pública per a la innovació:

 

Notícies

Sessió Informativa a l'adequació de LPACAP- 1 de Març 2018. 16:00h

Presentem l’adequació a la LPACAP dels diversos sistemes de gestió

dc., 28/02/2018 - 11:49h

El proper dia 1 de Març tindrà lloc una sessió informativa sobre l’adequació de la llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP) en els contractes de la Direcció de Desenvolupament de l'IMI.

La setmana 'mobile' de Barcelona

dl., 26/02/2018 - 21:51h

Empresa. Després de tancar amb èxit la Mobile Week Barcelona, comença el Mobile World Congress, un esdeveniment que va acompanyat de les noves edicions del 4YFN, el YoMo o el Women4Tech.

Presentem les característiques de les licitacions de manteniment AM Sectorials

dc., 21/02/2018 - 11:18h

El proper dia 22 de febrer tindrà lloc una sessió informativa sobre les futures licitacions de manteniment ( AM) sectorials que es posaran en marxa des de la Direcció de Desenvolupament de l'IMI.

Presentem les característiques de les licitacions AM

dl., 12/02/2018 - 17:16h

El proper dia 15 de febrer tindrà lloc una sessió informativa sobre les futures licitacions d’aplicacions informàtiques i serveis de dades de manteniment (AM) que es posaran en marxa des de la Direcció de Desenvolupament de l'IMI.

Agenda

Fira "The DroneShow"

Quan:
Del 13/03/2019 al 14/03/2019
On:
Palau Metal·lúrgia Pavelló 8 - Fira Barcelona
Av Reina Maria Cristina 1 (Sants-Montjuïc)
902233200