Reptes i premis

Descripció / Objectius

Com potenciar la innovació urbana i la col·laboració internacional.

La innovació oberta és una realitat a les empreses, però cada vegada més també a les administracions. Els rols dels governs van més enllà de la definició i l’adquisició de solucions per passar a un treball basat en la concreció de reptes que cal resoldre per a la comunitat innovadora global.

Barcelona vol definir, al voltant de la innovació, la capacitat d’incorporar vectors dispersos d’allò que significa en l’actualitat impulsar la ciutat com a ecosistema d’innovació i de col·laboració internacional mitjançant el llançament de crides locals o internacionals de reptes o concursos que fomentin la innovació.

Barcelona ja té experiències prèvies com el BCN Open Challenge, que va posar de manifest que la ciutat està oberta al negoci i també a la innovació. Aquesta convocatòria internacional va permetre convidar empreses locals i internacionals a presentar solucions innovadores als reptes de la ciutat, expressats en veu alta, i a pilotar-ne les solucions mitjançant compres municipals de serveis.

Barcelona vol treballar aquesta metodologia en col·laboració amb altres ciutats i amb el projecte de col·laboració BCN-NYC es posarà de llarg el foment de la innovació i es promouran noves solucions de reptes de ciutat que permetin el creixement empresarial i la creació d’ocupació mitjançant la vinculació de la innovació amb la compra pública.

Notícies

La contractació pública com a motor d'innovació

dl., 20/11/2017 - 14:11h

Contractació. Després dels protocols d'eficiència social i sostenibilitat mediambiental, es presenten les guies de contractació pública innovadora i de compra de serveis TIC.

La Sharing Cities Summit tria Barcelona

dv., 17/11/2017 - 13:45h

SMART CITY. Barcelona serà la seu de la tercera edició de la Sharing Cities Summit sobre economia col·laborativa durant l’Smart City Expo World Congress 2018.

Vint empreses d'innovació en la recta final del Challenge Barcelona-Nova York

dc., 15/11/2017 - 16:46h

Mobilitat. Els finalistes del repte s’han donat a conèixer durant l’Smart City Expo World Congress (SCEWC) a l’estand de Nova York. Hi ha 10 finalistes pel repte de cada ciutat.

Repte amb Nova York per millorar la mobilitat de les persones amb ceguesa

dj., 05/10/2017 - 16:49h

Innovació. Es llança un concurs d'idees conjuntament amb Nova York per desenvolupar una tecnologia que faciliti la mobilitat de les persones amb discapacitat visual.

Agenda

Sense resultats