Apps progressives

Descripció / Objectius

Una aposta pels estàndards oberts i les tecnologies multiplataforma.

Coincidint amb el Mobile World Congress 2017, l’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa la seva primera web app progressiva per divulgar els punts d’interès de la ciutat, publicada amb llicència lliure.

Aquesta web app forma part de la nova estratègia de comunicació digital en canals mòbils de l’Ajuntament, inclosa al Pla Barcelona Ciutat Digital. És una aposta pels estàndards oberts, el programari lliure i l’ús de tecnologies multiplataforma.

Les web apps progressives segueixen l’exemple dels mitjans més innovadors en periodisme digital.

Són aplicacions que aprofiten les característiques més avançades dels navegadors web actuals. Doten l’usuari d’una experiència pràcticament idèntica a la d’una aplicació nativa del mòbil o ordinador que fa servir.

Es caracterizen per adaptar-se a navegadors, pantalles i dispositius diferents. Aquestes apps permeten establir connexions segures per enviar i recuperar dades, i enllaçar continguts concrets com si es tractés de webs convencionals.

 

Notícies

UNE ( Revista AENOR - Nuevas normas para ciudades inteligentes)

Consens internacional a la UIT per a l’estandardització de la interoperabilitat de les plataformes

dv., 23/03/2018 - 09:20h

D’acord amb el consens internacional per a l’estandardització d’aquesta interoperabilitat, s’han publicat dues noves normes sobre ciutats intel•ligents: la norma UNE 178104 i la UNE 178108.

Oficina de Transformació Agile

Publicació de la licitació de l’Oficina de Transformació Agile (OTA)

dt., 20/03/2018 - 10:05h

L’objectiu d’aquesta licitació serà crear una oficina de transformació 'agile' que lideri i impulsi la transformació 'agile' de l’organització de l'IMI.

Sessió Informativa a l'adequació de LPACAP- 1 de Març 2018. 16:00h

Presentem l’adequació a la LPACAP dels diversos sistemes de gestió

dc., 28/02/2018 - 11:49h

El proper dia 1 de Març tindrà lloc una sessió informativa sobre l’adequació de la llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP) en els contractes de la Direcció de Desenvolupament de l'IMI.

La setmana 'mobile' de Barcelona

dl., 26/02/2018 - 21:51h

Empresa. Després de tancar amb èxit la Mobile Week Barcelona, comença el Mobile World Congress, un esdeveniment que va acompanyat de les noves edicions del 4YFN, el YoMo o el Women4Tech.

Agenda

Sense resultats