Programari lliure

Descripció / Objectius

Tecnologies de codi obert per assolir la sobirania tecnològica.

El bon govern es fonamenta en la transparència i la rendició de comptes, també pel que fa a la tecnologia. Per tenir una democràcia plena hem de tenir control sobre els aspectes digitals de les nostres vides.

Conscient d’això, l’Ajuntament de Barcelona aposta per l’ús de tecnologies de codi obert  amb l’objectiu d’assolir una plena sobirania tecnològica.

Aquesta opció dona la possibilitat d’auditar a fons (i de manera pública) el que fan els aparells i el programari amb els quals treballa dia a dia el Consistori, d’ampliar-ne les funcionalitats i de poder comptar amb qualsevol comunitat local interessada a fer-hi millores.

L’Ajuntament vol publicar aquest programari en repositoris públics amb llicències permissives perquè terceres persones en puguin fer ús, ampliar-lo i reutilitzar-lo, tant si són altres administracions públiques com particulars o empreses.

La política de codi obert permetrà estalviar diners a la ciutadania en evitar el pagament de llicències propietàries i millorarà la seguretat dels sistemes.

Altres beneficis són la reducció de les dependències amb els proveïdors externs i la diversificació de la contractació.

També ajudarà a crear xarxa amb altres administracions per compartir tecnologia.

Notícies

UNE ( Revista AENOR - Nuevas normas para ciudades inteligentes)

Consens internacional a la UIT per a l’estandardització de la interoperabilitat de les plataformes

dv., 23/03/2018 - 09:20h

D’acord amb el consens internacional per a l’estandardització d’aquesta interoperabilitat, s’han publicat dues noves normes sobre ciutats intel•ligents: la norma UNE 178104 i la UNE 178108.

Oficina de Transformació Agile

Publicació de la licitació de l’Oficina de Transformació Agile (OTA)

dt., 20/03/2018 - 10:05h

L’objectiu d’aquesta licitació serà crear una oficina de transformació 'agile' que lideri i impulsi la transformació 'agile' de l’organització de l'IMI.

Sessió Informativa a l'adequació de LPACAP- 1 de Març 2018. 16:00h

Presentem l’adequació a la LPACAP dels diversos sistemes de gestió

dc., 28/02/2018 - 11:49h

El proper dia 1 de Març tindrà lloc una sessió informativa sobre l’adequació de la llei de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques (LPACAP) en els contractes de la Direcció de Desenvolupament de l'IMI.

La setmana 'mobile' de Barcelona

dl., 26/02/2018 - 21:51h

Empresa. Després de tancar amb èxit la Mobile Week Barcelona, comença el Mobile World Congress, un esdeveniment que va acompanyat de les noves edicions del 4YFN, el YoMo o el Women4Tech.

Agenda

Sense resultats