Sentilo

Descripció / Objectius

La xarxa de sensors de Barcelona s’obrirà a l’experimentació pública.

El valor d’una ciutat no es pot mesurar únicament per la seva tecnologia, sinó per l’ús que en fan els ciutadans i les ciutadanes i els seus governs.

Barcelona disposa d’una xarxa densa de sensors que recopilen dades de la ciutat de procedència diversa, fet que l’ha convertida en un referent en l’ecosistema de smart cities mundial i que permet copsar l’estat de la ciutat en temps real.

Sentilo s’ha desenvolupat íntegrament amb tecnologia de codi obert (publicada en un repositori) i permet recopilar i compartir dades de dispositius de mesura connectats a internet (integrants de l’anomenada internet de les coses).

Sentilo ha estat desplegat amb èxit per altres ajuntaments que han seguit el lideratge de Barcelona i que donen exemple de les perspectives interessants de reutilització que presenten les inversions en programari obert.

Barcelona vol anar més enllà del concepte smart city i per això ampliarà i obrirà la xarxa urbana de sensors a l’experimentació pública, en connectar aquesta plataforma al #CityOS per oferir-ne dades als ciutadans i les ciutadanes a través del portal Open Data.

Notícies

La setmana 'mobile' de Barcelona

dl., 26/02/2018 - 21:51h

Empresa. Després de tancar amb èxit la Mobile Week Barcelona, comença el Mobile World Congress, un esdeveniment que va acompanyat de les noves edicions del 4YFN, el YoMo o el Women4Tech.

Una app millorarà l'orientació de les persones amb ceguesa al transport públic

dc., 21/02/2018 - 18:30h

Accessibilitat. TMB posa en marxa una prova pilot amb el sistema NaviLens.

La Mobile Week Barcelona s'estén per tota la ciutat

dv., 09/02/2018 - 14:31h

Tecnologia. La Mobile Week Barcelona d’aquest any aspira a rebre 16.000 visitants, 8 vegades més que a l’edició anterior, i ha passat d’implicar 40 a 90 espais de la ciutat.

Carrers amb més vida, més zones verdes i més espais veïnals a les Corts

dl., 01/01/2018 - 10:11h

Superilles. Desplegament final del programa Superilles al perímetre comprès entre la travessera de les Corts, la riera Blanca, l’avinguda de Madrid i la gran via de Carles III, al barri de la Maternitat i Sant Ramon.

Agenda

Superilla al Poblenou 'Canvis de mobilitat'

Quan:
Acte Permanent
On:
Diferents espais del Poblenou
C Ciutat de Granada 100 (Sant Martí)