Barcelona Cultura

Espais Permanents

Exposicions del Museu del Disseny

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou centre cultural ubicat a l’edifici Disseny Hub de Barcelona. El Museu exhibeix al públic les diferents col·leccions que l’integren –un total de 70.000 peces– i que provenen de les col·leccions de les arts decoratives, de ceràmica, de disseny de producte, de tèxtils i d’indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat a diferents museus de la ciutat.

Quatre exposicions permanents

El Museu del Disseny obre la seva activitat amb quatre exposicions de producció pròpia. Un dels objectius principals d’aquest primer programa d’exposicions es mostrar al públic el valor patrimonial de l’extens catàleg d’objectes de les diferents col·leccions que s’han integrat al nou museu.

Les exposicions s’exhibeixen a cadascuna de les plantes de l’edifici:

· «Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural». Aquesta exposició mostra 240 peces que formen part de la col·lecció de disseny de producte. La mostra ofereix un recorregut monogràfic pel millor disseny de les últimes dècades i destaca els objectes que han estat produïts a Catalunya.

· «Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor». Un recorregut en què el visitant pot veure 1.200 peces que conformen la història de les arts decoratives a Catalunya, i que mostra les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle xx.

· «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2014)». Aquesta exposició mostra l’extensa col·lecció d’indumentària i moda des del segle xvi fins a l’actualitat amb l’exhibició de 170 peces. L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles.

· «El disseny gràfic: d’ofici a professió». Un total de 300 peces conformen aquesta exposició dedicada als pioners del disseny gràfic: treballs realitzats des de l’any 1930 fins a l’actualitat. Cartells, elements publicitaris, o llibres permeten explicar la transició del cartellista al grafista i, posteriorment, al dissenyador gràfic.

Consulta horaris i preus

Exposició temporal

D'obra | Ceràmica aplicada a l'arquitectura. Aquesta exposició destaca alguns dels usos més comuns de la ceràmica en la construcció del Mediterrani, des de l'antiguitat fins avui. Les primeres grans construccions de tova conegudes es van edificiar a Mesopotàmia i a l'Egipte faraònic. Des de l'arquitectura monumental fins a les cases que calia protegir, la mostra fa un viatge per diferents estaments d'un edifici en diferents èpoques i observem la seva cultura a través de la tova o dels socarrats.

Altres Espais Permanents