Barcelona Cultura

Espais Permanents

Exposicions del Museu del Disseny

El Museu del Disseny de Barcelona és un nou centre cultural ubicat a l’edifici Disseny Hub de Barcelona. El Museu exhibeix al públic les diferents col·leccions que l’integren –un total de 70.000 peces– i que provenen de les col·leccions de les arts decoratives, de ceràmica, de disseny de producte, de tèxtils i d’indumentària, i del Gabinet de les Arts Gràfiques, que fins ara s’havien exposat a diferents museus de la ciutat.

Quatre exposicions permanents

El Museu del Disseny obre la seva activitat amb quatre exposicions de producció pròpia. Un dels objectius principals d’aquest primer programa d’exposicions es mostrar al públic el valor patrimonial de l’extens catàleg d’objectes de les diferents col·leccions que s’han integrat al nou museu.

Les exposicions s’exhibeixen a cadascuna de les plantes de l’edifici:

· «Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural». Aquesta exposició mostra 240 peces que formen part de la col·lecció de disseny de producte. La mostra ofereix un recorregut monogràfic pel millor disseny de les últimes dècades i destaca els objectes que han estat produïts a Catalunya.

· «Extraordinàries! Col·leccions d’arts decoratives i d’arts d’autor». Un recorregut en què el visitant pot veure 1.200 peces que conformen la història de les arts decoratives a Catalunya, i que mostra les col·leccions de ceràmica, mobiliari, vidre, teixits i rellotges, entre altres objectes, fins arribar a les col·leccions d’art d’autor del segle xx.

· «El cos vestit. Siluetes i moda (1550-2014)». Aquesta exposició mostra l’extensa col·lecció d’indumentària i moda des del segle xvi fins a l’actualitat amb l’exhibició de 170 peces. L’exposició mostra la relació entre el vestit i el cos, que no ha estat sempre la mateixa al llarg dels segles.

· «El disseny gràfic: d’ofici a professió». Avís important: A partir del 3 d'abril aquesta exposició es tancarà amb motiu de la seva renovació. Exposició dedicada a la generació que, com indica el títol, va impulsar el pas d’ofici a professió del que ja coneixem, des de fa dècades, com a disseny gràfic.

. Exposició temporal "Design Does, Allò que el disseny fa", és un projecte que té la intenció de construir una visió real del disseny, explicar el disseny no a través d'una definicio de diccionari sinó a través de les manifestacions reals que té en la nostra societat i en el nostre planeta tant en positiu con en negatiu. En aquest sentit, l'exposició obre la porta a una visió autocrítica d'una disciplina que sempre ha tendit a simplicar el seu impacte com a simple solucionador de problemes.

Altres Espais Permanents