Barcelona Cultura

ARQUINSET i Service Design Days s'instal·len al Disseny Hub

Aquesta tardor, arquitectura, disseny d'interiors i disseny de serveis es donen cita al Disseny Hub en dos cicles diferents.

Per una banda, la tercera edició de Service Design Days, organitzada amb la col·laboració de l'ADI-FAD, es desenvoluparà a l'edifici els dies 5 i 6 d'octubre. Al programa: dues jornades de classes magistrals interactives, 'keynotes', casos d'estudi i sessions de taula rodona pensades perquè els seus participants adquireixin nous punts de vista inspiradors i el coneixement d'experts internacionals.

Els assistents a les jornades aprendran a resoldre problemes de la mà del disseny de serveis centrat en la innovació i en l'ésser humà. Investigadors, docents, gerents de disseny de serveis, estrategs d'UX i pensadors de disseny estratègic conformen el 'line-up' de les jornades. Hi destaquen, entre d'altres, Morten Lundholm, 'Channel User Experience Manager' d'Ikea; Lidia Oshlyansky, 'Design Lead' a Spotify i Erica Eden, directora de 'Global Design Innovation' a PepsiCo.

Aquestes jornades estan adreçades a emprenedors, dissenyadors estratègics i experts en màrqueting estratègic que desitgin ampliar els seus coneixements sobre innovació, disseny, 'customer experience' i 'design thinking'.

D'altra banda, l'associació de disseny de l'espai del FAD (Arquin-FAD) organitza una nova edició d'ARQUINSET, el seu cicle de conferències amb professionals reconeguts de l'arquitectura i el disseny de l'espai. Coincidint amb la celebració del 60è aniversari dels premis FAD, el cicle d'enguany explora la qüestió de l'habitatge des de la perspectiva d'alguns dels guardonats i dels finalistes de les darreres edicions dels premis.

Sota el títol 'Habitatge -Tendències i teories a les darreres edicions dels premis FAD', el cicle consta de quatre sessions que es desenvoluparan entre el 26 de setembre i el 21 de novembre. Cadascuna d'aquestes sessions se centrarà a abordar un aspecte concret de la problemàtica de l'habitatge, des de la perspectiva de diferents ponents.

El primer tema que es posarà a debat a ARQUINSET serà el de les diferents oportunitats i límits amb els quals compta la promoció pública. La ponència compta amb la participació de Carles Oliver Barceló, guanyador del premi FAD d'Arquitectura d'enguany pel seu projecte 'Life reusing Posidonia' i d'Harquitectes, finalistes en tres edicions dels guardons.

La següent conferència, que se celebrarà el 17 d'octubre, explorarà la qüestió de la rehabilitació de l'habitatge des de la perspectiva dels guanyadors del premi FAD d'Interiorisme de 2017 i de 2018.

El luxe serà el protagonista de la tercera xerrada, prevista pel 14 de novembre. En ella, Daniel Rincón de la Vega, autor de 'La vivienda de lujo en Madrid desde 1900', un dels projectes finalistes del Premi FAD Pensament i Crítica 2017, confrontarà les seves opinions sobre l'habitatge i el luxe amb Arquitectura-G, estudi finalista al Premi FAD d'Interiorisme 2018.

La darrera xerrada abordarà la problemàtica de l'habitatge en trànsit amb la participació de Lluís Alexandre Casanovas Blanco, premiat amb el guardó de Pensament i Crítica de 2017 i responsable de la recent reforma d'un habitatge fruit de la bombolla immobiliària a Cardedeu.

L'assistència a les xerrades d'ARQUINSET és gratuïta, però requereix d'inscripció prèvia.

Altres notícies

Teixim vincles amb la comunitat educativ...

10/07/2019

Bastir ponts amb la comunitat educativa i ser l’altaveu del talent jove català. Aquesta ha estat una de les línies d’...

Els Premis FAD reconeixen l’excel·lència...

10/07/2019

El mes passat la...

Tot això passarà el mes de setembre al D...

10/07/2019

El Disseny Hub torna de les vacances d’estiu amb una agenda plena d’activitats, fires i exposicions que engegarà al...