Barcelona Cultura

Barcelona Design Week: un esdeveniment de ciutat, per a la ciutat

La Barcelona Design Week torna al Disseny Hub del 12 al 20 de juny amb la seva 14a edició.  Es tracta d’una cita ineludible per a professionals del món del disseny, la creativitat i la innovació i una oportunitat per viure i gaudir d’una de les setmanes del disseny més destacades a escala internacional, considerada "el millor esdeveniment d’arquitectura, disseny i tecnologia de l’any 2019" per la revista Dezeen.

La societat està en constant transició. A escala global, les ciutats avancen cap a centres urbanístics digitals i intel·ligents i l’economia està canviant el seu model lineal per un de circular que permeti un món ecològicament sostenible. Partint d’aquest context, l’edició d’enguany arriba amb una clara intenció de fer reflexionar la ciutadania, i obre el debat amb una pregunta: com ha de ser el disseny de tot allò que ens envolta per evolucionar cap a un món més just?

Durant una setmana, la Barcelona Design Week aproparà el disseny a la ciutadania i mobilitzarà el sector per compartir la vitalitat del disseny local amb el món i per repensar el rol del sector en aquesta transició, posant en relleu la seva importància social i econòmica i convidant als participants a conèixer-ho de primera mà.

D’entre les més de 100 activitats obertes a la ciutat del programa, destaquen exposicions, tallers, conferències i jornades de portes obertes, dirigides a tots els públics i que representaran totes les àrees del disseny: talent jove, valor estratègic en clau d’innovació i sostenibilitat, promoció de la marca ciutat i dimensió patrimonial, pública i divulgativa.

La Barcelona Design Week 2019 és membre de la xarxa World Design Weeks, que integra els principals esdeveniments del disseny arreu del món, i està dirigida per BCD Barcelona Centre de Disseny, organitzada pel FAD Foment de les Arts i el Disseny i en col·laboració amb el Museu del Disseny de Barcelona.

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...