Barcelona Cultura

Barcelona, més capital del disseny que mai durant la BDW19

La Barcelona Design Week 2019 aterra a la capital catalana amb el que és sempre el seu objectiu: apropar el disseny a la ciutadania i mobilitzar el sector per compartir la vitalitat del disseny de casa nostra i situar-la el centre de les mirades de tot el món. Per això convida a tots els públics a gaudir d’una cita ineludible de creativitat, innovació i talent amb una extensa agenda d’activitats.

A banda de les exposicions permanents del Museu del Disseny, i d’altres temporals com ara “El Millor Disseny de l’Any”, el Disseny Hub incorpora “Nova Era, 25 anys”, una mostra en què destacats estudis de disseny i comunicació visual de Barcelona reten homenatge al quart de segle d’aquesta impremta, que s’ha adaptat als canvis tecnològics, mantenint-se sempre fidel a la seva filosofia d’investigar per convertir en realitat l’impossible.

Aprofitant el lema de l’edició d’enguany, la Barcelona Design Week ha convidat tres països a mostrar la creativitat dels seus territoris a “Pavelló Internacional”, interpretant les transicions des de les seves diferents perspectives. És el cas d’Argentina, que presentarà la instal·lació “Paisajes lúdicos”, on Leticia Paschetta explora els límits entre art, disseny i arquitectura per crear experiències a través d’espais; Brasil, amb una exposició de mobiliari contemporani que porta per nom “O sentar de Brasileiro” i que convida el visitant a reflexionar sobre la manera de seure; i Itàlia, que mostrarà “La ricerca della frontiera tra l’utile e l’inutile”, una col·lecció de dibuixos de Mario Trimarchi.

En la mateixa línia, l’exposició “Creating Care Transitions for Social Good”, comissariada per The Care Lab i DesignSingapore Council, és una experiència oberta que convida a través de quatre instal·lacions a la reflexió i la co-creació al voltant del poder del disseny, per poder crear d’aquesta manera transicions de vida més amables, més enllà de l’estètica.

El disseny també travessarà els gairebé 12 quilòmetres que ocupa l’Avinguda Diagonal. Serà amb motiu de la primera edició de “Disseny en Diagonal”, una iniciativa impulsada per BCD Barcelona Centre de Disseny en col·laboració amb The Creative Net. Amb un ampli programa d’activitats repartides per diferents espais (exposicions, taules rodones, workshops…), l’eix més singular de la ciutat es convertirà en un hotspot de creativitat, innovació i talent.

“Districte Disseny” portarà el disseny no només a la resta de districtes de la ciutat, sinó que trenca fronteres i s’obre per primera vegada a talents de l’àrea metropolitana, a municipis com ara Sant Cugat i l’Hospitalet de Llobregat. Un ampli ventall d’instal·lacions, jornades, tallers, rutes i circuits, entre d’altres, convida a gaudir de Barcelona i tot el seu potencial creatiu.

Vols viure una setmana de disseny en estat pur? No et perdis el programa d’activitats de la Barcelona Design Week i envolta’t del millor talent!

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...