Barcelona Cultura

BDW Summit 2019: una cita per a repensar el benestar

Sota el lema “Repensem el benestar”, el Barcelona Design Week Summit d’enguany parteix de la identificació del creixement empresarial amb el benestar col·lectiu, l’apoderament i la participació. Un escenari en què valors com l’individualisme, la competència i la primacia al mercat se substitueixen pels nous valors socials i els principis compartits: la confiança, les relacions i la col·laboració. En aquest context, un disseny que afavoreixi una millor comprensió de la societat ajudarà les organitzacions a assolir la seva missió: des de difondre el poder de l’optimisme fins a ajudar les persones en totes les etapes de la vida.

El tret de sortida del Summit d’aquest any el dóna el Service Design Tour el dijous 13 de juny. L’activitat permet conèixer i aprendre dels experts en disseny dels serveis de Barcelona, amb visites a cinc agències que obren les seves portes per oferir-nos la possibilitat de viure en primera persona la seva forma de treballar, i per compartir coneixements, metodologies i casos.

El plat fort serà divendres 14 de juny arriben els plats forts. Podràs gaudir de conferències i case studies de la mà de professionals d’arreu del món com ara Lara Penin, de la Parsons School of Design; Paul Gardien, de Philips Design; i Daniela Petrilla, d’Humanitas Research Project. A la tarda, les masterclass ‘Understanding moods and emotions – Introduction to emotional literacy’, ‘How to say no and still grow your business’, ‘Healthcare twister: finding the sweet spot to enable service innovation’, ‘Designing dementia-friendly communities’ i ‘From problem solving to problem caring’ et conviden a reflexionar sobre el valor del disseny en un context on la innovació busca centrar-se en la societat.

El punt i final al Summit el posarà la masterclass especial ‘Methods for invisibility’, que acollirem dissabte 15 de juny i que comptarà amb la participació dels experts Meagan Durlak i Edwin Mwai, ambdós d’IDEO.org.

L’esdeveniment, que enguany acollirem del 13 al 15 de juny, és organitzat pel BCD Barcelona Centre de Disseny i Service Design Days, amb la col·laboració del Design Singapore Council i The Care Lab. Si encara no t’hi has inscrit, pots fer-ho aquí! T’esperem de dijous 13 al dissabte 15 de juny al Disseny Hub Barcelona.

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...