Barcelona Cultura

Comença el compte enrere per a la Barcelona Design Week 2018

Del 5 al 14 de juny, la Barcelona Design Week (BDW) torna a la ciutat, més gran que mai. La tretzena edició de la setmana del disseny arriba a l'urbs carregada amb més de 100 activitats, que es desplegaran principalment al Disseny Hub, però també a tres dels districtes més vinculats a aquesta disciplina.

La BDW 2018 creix en comparació amb les edicions anteriors, ja que té, per primer cop, l'aliança del Barcelona Centre de Disseny (BCD) i del Foment de les Arts Decoratives (FAD). L'objectiu d'aquesta aliança: posicionar-la com a gran esdeveniment de ciutat i consolidar la imatge de trobada important del sector a escala internacional.

Sota el lema 'Revalorar', l'edició d'enguany es qüestiona la nostra economia i el model actual de producció de béns i serveis. Cerca, a més a més, els patrons que reproduïm a l'hora de relacionar-nos amb allò que tenim o volem, i es pregunta com aquests elements afecten el nostre entorn.

La BDW 2018 parteix de la premissa que veu el disseny com una eina fonamental perquè l'ésser humà pugui capgirar la destrucció de l'ecosistema. Es tracta d'un esdeveniment que convida tant el sector professional com la ciutadania a revalorar el seu entorn. Al mateix temps, els presenta els arguments necessaris per qüestionar els seus models de consum, i afavorir la construcció d'un futur sostenible.

Durant els deu dies que durarà l'esdeveniment, el Disseny Hub desplegarà una extensa programació d'esdeveniments per tots els públics, que es completaran amb un programa especial fixat a tres barris de la ciutat.

Amb el nom de 'Districtes Disseny', aquest portarà als barris del Poblenou, de Sant Antoni i de Gràcia una selecció d'activitats paral·leles. Aquest programa compta amb la col·laboració de Poblenou Urban District i d'All Those, els quals, a partir d'una temàtica concreta, organitzaran rutes guiades i efectuaran una instal·lació especial en un punt emblemàtic de cada barri.

Altres notícies

JOYA Barcelona celebra​​ deu anys com a...

17/09/2018

Amb motiu del desè aniversari, el 4, 5, i 6 d'octubre, s'ha traslladat la fira al Disseny HUB Barcelona, ​​el centre multifuncional i...

"El material i Materfad han entès q...

12/09/2018

Què és Materfad i quins són els principals serveis que ofereix?

Materfad, Centre de Materials de Barcelona, és un centre de suport a...

ARQUINSET i Service Design Days s'i...

07/09/2018

Aquesta tardor, arquitectura, disseny d'interiors i disseny de serveis es donen cita al Disseny Hub en dos cicles diferents....

Els materials del futur, a 'Future...

07/09/2018

Es tracta de l'únic material de construcció que no afegeix emissions de carboni a l'atmosfera i ha estat utilitzat pels humans des...