Barcelona Cultura

Comença el compte enrere per a la Barcelona Design Week 2018

Del 5 al 14 de juny, la Barcelona Design Week (BDW) torna a la ciutat, més gran que mai. La tretzena edició de la setmana del disseny arriba a l'urbs carregada amb més de 100 activitats, que es desplegaran principalment al Disseny Hub, però també a tres dels districtes més vinculats a aquesta disciplina.

La BDW 2018 creix en comparació amb les edicions anteriors, ja que té, per primer cop, l'aliança del Barcelona Centre de Disseny (BCD) i del Foment de les Arts Decoratives (FAD). L'objectiu d'aquesta aliança: posicionar-la com a gran esdeveniment de ciutat i consolidar la imatge de trobada important del sector a escala internacional.

Sota el lema 'Revalorar', l'edició d'enguany es qüestiona la nostra economia i el model actual de producció de béns i serveis. Cerca, a més a més, els patrons que reproduïm a l'hora de relacionar-nos amb allò que tenim o volem, i es pregunta com aquests elements afecten el nostre entorn.

La BDW 2018 parteix de la premissa que veu el disseny com una eina fonamental perquè l'ésser humà pugui capgirar la destrucció de l'ecosistema. Es tracta d'un esdeveniment que convida tant el sector professional com la ciutadania a revalorar el seu entorn. Al mateix temps, els presenta els arguments necessaris per qüestionar els seus models de consum, i afavorir la construcció d'un futur sostenible.

Durant els deu dies que durarà l'esdeveniment, el Disseny Hub desplegarà una extensa programació d'esdeveniments per tots els públics, que es completaran amb un programa especial fixat a tres barris de la ciutat.

Amb el nom de 'Districtes Disseny', aquest portarà als barris del Poblenou, de Sant Antoni i de Gràcia una selecció d'activitats paral·leles. Aquest programa compta amb la col·laboració de Poblenou Urban District i d'All Those, els quals, a partir d'una temàtica concreta, organitzaran rutes guiades i efectuaran una instal·lació especial en un punt emblemàtic de cada barri.

Altres notícies

IDD: L’ànima dels objectes amb Mario Tri...

12/03/2019

“Per projectar les ciutats del futur, abans hem de projectar les coses del present; així entendrem millor perquè vivim a les nostres...

Conrad Roset: “Avui les xarxes són la te...

12/03/2019
  • Com creus que afecta la teva popularitat a la xarxa a la percepció de la teva feina?

  • ...

FLIC: 3 il·lustradores que no et pots pe...

07/03/2019

Amb motiu de la novena edició del festival FLIC,...

La Reshape Exhibition revoluciona el tèx...

07/03/2019

Del 14 de març fins al 14 d'abril, el Disseny Hub Barcelona acollirà la "Reshape Exhibition", un esdeveniment temporal centrat en la...