Barcelona Cultura

"Conexión By Finsa" acosta el recorregut vital de la fusta al Disseny HUB

L'empresa gallega Finsa exposarà al Disseny HUB la mostra "Conexión by Finsa. Espacios conectados con la madera" entre els dies 24 d'octubre i 6 de novembre. El projecte exhibeix el funcionament del cicle de la fusta, des del creixement dels arbres fins al procés de producció dels nostres objectes quotidians.

Les peces exhibides han estat dissenyades per l'arquitecte Ángel Rocamora, qui s'ha inspirat en la teoria dels sis graus de separació, que afirma que estem units a qualsevol objecte o persona a través de sis passos. D'aquesta manera, Rocamora ha representat el recorregut vital de la fusta en sis mòduls: matèria primera, transformació, distribució, disseny, ofici i client.

L'endemà de la inauguració de "Conexión by Finsa", el 25 d'octubre a partir de les 18:30h, l'empresa celebrarà "Inspiración, Conexión y Creación", un esdeveniment que pretén presentar l'equip de la Consultoria Tècnica de l'empresa. Es tracta de la segona edició d'aquest esdeveniment, que es repetirà a València el pròxim 8 de novembre. Per a l'ocasió, Finsa reunirà a la Ciutat Condal a professionals del disseny, l'arquitectura i l'interiorisme per generar debat sobre obres, materials, reptes i fonts d'inspiració.

Durant l'acte hi haurà una taula rodona "La industria y la proximidad al proyecto" on participaran la directora d'areazero 2.0 Lola Antón, el director d'I+D de La Casa por el Tejado Gerardo Wadel i el co-fundador d'Aktiva Design, Camil Castellà. També s'hi presentaran diversos projectes vinculats als materials de Finsa.

La mostra "Conexión by Finsa" arriba a Barcelona després d'haver-se exposat al Museo de la Universidad de Alicante, el Museo Centro Gaiás de la Cidade da Cultura de Galicia i la ciutat de València. A l'exposició de Barcelona, s'afegiran a la mostra diverses peces del projecte Finsa by Envisions, una col·laboració de l'empresa amb els dissenyadors holandesos Envisions, i a través de les quals vol reforçar el seu vincle amb el Disseny. Així mateix, a l'exposició s'inclourà també el sistema modular Lupo, patentat per l'arquitecte Fermín Blanco, i que consisteix en un set de peces bàsiques que es poden combinar per crear diferents aparells o figures.

L'entrada a "Inspiración, Conexión & Creación" és gratuïta, però cal inscriure's a aquest enllaç

 

Altres notícies

Carme Ruscalleda: “Som just a la cantona...

06/05/2019

Carme Ruscalleda és la xef amb més estrelles Michelin del planeta. El passat mes d’octubre, i després de 30 anys, va...

La Setmana de l’Arquitectura 2019 homena...

02/05/2019

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der...

Barcelona Design Week: un esdeveniment d...

30/04/2019

La Barcelona Design Week torna al Disseny Hub del 12 al 20 de juny...

REFRESH: Com reduir el malbaratament ali...

30/04/2019

REFRESH (Resource Efficient Food and Drink for the Entire Supply Chain) és una iniciativa duta a terme per 26 socis de...