Barcelona Cultura

“Disseny per viure” ens acosta al món de la diversitat funcional i les pròtesis

En el marc de la Biennal de Pensament Ciutat Oberta, el Disseny Hub Barcelona acollirà entre el 21 i el 23 de novembre les 3es Jornades Disseny per viure. Aquesta edició se centra en la diversitat funcional, amb l'objectiu de generar propostes i conèixer projectes, experiències i reflexions sobre el disseny conscient i l'accessibilitat.

Durant tres dies, es podrà assistir a diferents conferències i taules rodones. Les pròtesis i els cíborgs seran un dels temes destacats de les jornades: la inclusió de la tecnologia a la vida diària arriba més enllà de la necessitat de retornar una habilitat al cos a causa de malaltia o accident, i es converteix en una eina que millora les nostres capacitats normatives, com ho són les ulleres o els telèfons mòbils.

A Disseny per viure es considerarà el disseny com un mediador entre nosaltres i les nostres capacitats, oferint un seguit d'idees, projectes i propostes que exploren aquesta condició "mediadora". Es valorarà el disseny com un instrument social i d'empoderament envers la discapacitat en diferents àmbits.

Totes les activitats són gratuïtes però és necessària inscripció prèvia. Podeu consultar el programa sencer aquí.

 

Altres notícies

IDD: L’ànima dels objectes amb Mario Tri...

12/03/2019

“Per projectar les ciutats del futur, abans hem de projectar les coses del present; així entendrem millor perquè vivim a les nostres...

Conrad Roset: “Avui les xarxes són la te...

12/03/2019
  • Com creus que afecta la teva popularitat a la xarxa a la percepció de la teva feina?

  • ...

FLIC: 3 il·lustradores que no et pots pe...

07/03/2019

Amb motiu de la novena edició del festival FLIC,...

La Reshape Exhibition revoluciona el tèx...

07/03/2019

Del 14 de març fins al 14 d'abril, el Disseny Hub Barcelona acollirà la "Reshape Exhibition", un esdeveniment temporal centrat en la...