Barcelona Cultura

Dues jornades per explorar sobre els processos de producció del futur

El Disseny HUB fixa la seva mirada aquest octubre sobre els nous processos de producció. Ho fa a través de dos esdeveniments: la Jornada sobre disseny i automoció i la Jornada interclúster sobre materials avançats.

La Jornada sobre disseny i automoció tindrà lloc el 4 d'octubre, i se centra en el consum d'automòbils i els possibles canvis que el futur exigeix als seus fabricants. En una societat que evoluciona cada vegada més a nivell d'usuari, les companyies d'automoció hauran de buscar noves formes d'interacció entre la màquina i l'humà, i adaptar-se a les noves iniciatives de transport que proposen les noves generacions, com el carsharing.

La jornada està organitzada per Clúster Disseny i CIAC Clúster de la Indústria d'Automoció de Catalunya, i acollirà diverses conferències sobre temes d'espai, mobilitat o la relació cotxe-usuari. Està dirigit a empreses d'automoció i de disseny que vulguin connectar amb noves propostes de mobilitat.

Per una altra banda, el 23 d'octubre la Jornada interclúster sobre materials avançats se centrarà en els nous materials de producció. Els canvis a la societat i l’ús de les energies fan també necessària la recerca de nous materials que puguin adaptar-se al ritme de les noves tecnologies i hàbits.

La jornada vol remarcar la importància de la col·laboració entre diferents perfils multidisciplinaris, barrejant creativitat i tecnologia.

Organitzada pel Clúster Disseny i el Clúster MAV de Materials Avançats de Catalunya, la jornada del dia 23 serà el tret de sortida d'un cicle de 4 sessions que pretén explorar les matèries i corrents de fabricació del futur. Tindran especial relleu valors com la sostenibilitat o l'optimització de les propostes. Durant aquest primer dia, algunes empreses del Clúster Disseny presentaran reptes que hauran de ser desenvolupats conjuntament per empreses del Clúster MAV, altres empreses de disseny i aquells que desitgin assistir a la jornada.


Per participar a la Jornada sobre disseny i automoció i a la Jornada interclúster sobre materials avançats és necessari realitzar inscripció prèvia.

Altres notícies

Pilar Vélez: “ Les peces que formen ‘El...

13/12/2018

P) Què trobarem a l'exposició 'El boom de la publicitat'?

R) És una exposició...

El Museu del Disseny celebra 4 anys al D...

11/12/2018

El pròxim 13 de desembre farà quatre anys que el ...

Ja és Nadal al Disseny Hub Barcelona: ap...

05/12/2018

Amb l’arribada de les festes de Nadal, el Museu del Disseny organitza tallers...

Design Market by FAD: les últimes noveta...

03/12/2018

Reconeguts creadors actuals, nous talents i algunes de les marques més rellevants de l’avantguarda del disseny...