Barcelona Cultura

El Cirque du Soleil mostra els secrets del seu procés creatiu

Aquest 2018, el Cirque du Soleil arriba a Barcelona carregat de sorpreses. Abans de deixar-nos gaudir del seu nou espectacle a partir del 23 de març, la companyia canadenca aterra al Disseny Hub amb l’exposició TOTEM, Behind the Scenes, una mostra, que es podrà veure a partir del 9 de gener i fins al 4 de febrer i que desvela alguns dels secrets del procés creatiu del grup.

TOTEM, Behind the Scenes és una mostra produïda en exclusiva per a la gira de TOTEM, un espectacle elaborat per Robert Lepage que transporta l’audiència a través d’un viatge a l’evolució humana.

L’exposició reuneix per primera vegada, en un mateix espai, elements de vestuari d’alguns dels espectacles més emblemàtics del Cirque du Soleil, a més de peces audiovisuals que ensenyen detalls rellevants del procés de creació de les seves produccions. Dos dels tratges que s’hi podran veure s’utilitzaven per a representar els espectacles Alegría i Saltimbanco. Són peces que surten per primera vegada de les oficines de la companyia a Montreal.

A la mostra es podran descobrir, a més, els caps de guix que es feien als artistes que s’enrolaven al Cirque. Aquestes peces tan curioses s’utilitzaven abans de la informatització per ajudar els modistes a tenir les mesures a mà per confeccionar barrets, perruques o tocats per als artistes. L’exhibició també conté fotografies inèdites dels inicis de la companyia, algunes dades curioses sobre els seus principis i els 2 vestits dels espectacles 'Alegria' i 'Saltimbanco', vestits que pertanyen a espectacles que ja no es representen i la companyia guarda com a part del patrimoni de l'empresa.

Fundada el 1984 a Quebec, la companyia del Cirque du Soleil és avui dia un autèntic gegant del món de l’espectacle. Si fa trenta anys era el somni d’una petita comunitat d’artistes de carrer, avui és una companyia internacional que ha tingut més de 150 milions d’espectadors a les més de 400 ciutats en què s’han representat els seus 35 grans espectacles.  

El director de creació de la companyia, Neilson Vignola, s’encarregarà d’obrir l’exposició al públic el pròxim 9 de gener en l’acte d’inauguració. La mostra es podrà visitar fins al 4 de febrer de forma gratuïta.

 

Altres notícies

Descobreix el millor del disseny barcelo...

21/03/2018

Barcelona és una ciutat creativament activa i amb talent. Cultura, art, música, tendències i disseny cohabiten en els seus...

DESIGN DOES: el disseny com a eina de re...

19/03/2018

Arriba al Museu del Disseny l’exposició DESIGN DOES. Allò que el disseny fa’...

Vint anys de curtmetratges i films d’ani...

14/03/2018

Del 21 al 25 de març, l’edifici del Disseny Hub acull, un any més, el Mecal Pro, l’escissió professional del Mecal...

Un petit tast d’‘Inside Poblenou’ arriba...

12/03/2018

Veure la transformació del Poblenou en imatges a dins del Disseny Hub  ja és...