Barcelona Cultura

El disseny de Barcelona inspirarà la Fira del Disseny de Londres

El disseny de Barcelona inspirarà la Fira del Disseny de Londres, que se celebrarà del 19 al 22 de setembre a Old Truman Brewery, al barri de Shoreditch. Ho farà de la mà del BCD Barcelona Centre de Disseny, que hi participarà per segon any consecutiu.

“Inspired in Barcelona” és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i amb la col·laboració d’ACCIÓ. El programa vol ser altaveu del talent creatiu i projectar el disseny inspirat en Barcelona al món sencer.

L’acció es va presentar el passat dissabte en un acte amb les empreses que hi participaran i el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, qui va subratllar “la importància que tenen les accions de promoció internacional per a donar visibilitat al teixit empresarial del sector”. “Vam crear 'Inspired in Barcelona' per a promoure el talent creatiu inspirat a Barcelona i portar-lo arreu”, va detallar la directora general del BCD, Isabel Roig.

L’exposició “The path of creativity presenta una selecció d’objectes que obre el camí a descobrir un disseny basat en el talent i la mentalitat oberta de la capital catalana: catifes fetes a mà, peces d'il·luminació, jardineres… Hi presentaran els seus projectes vuit empreses del Clúster Disseny, iniciativa impulsada pel BCD amb l’objectiu de posicionar Catalunya com a pol d’excel·lència internacional en innovació i disseny. Són Aparentment, Gárate-Hausmann, Barcelona Rugs, Hobby Flower, Il·lacions Design Gallery, Mikmax Barcelona, TUNDS i Varlet.

El concepte de l’estand ha estat dissenyat per l’estudi d’interiorisme Gárate-Hausmann, i s’inspira en un fil conductor que indica el camí per no perdre’s per la lectura dels objectes. Una instal·lació visual amb un color viu que pretén impactar i captar l’atenció del visitant creant una unió entre tots els dissenys, cadascun amb un discurs personal però amb un punt en comú: disseny fet i ideat a Barcelona. La gràfica ha estat ideada per l’estudi de disseny Atipus. 

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...