Barcelona Cultura

El Disseny Hub, exemple de bones pràctiques de sostenibilitat

El dimarts 28 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona organitza la jornada Ajuntament + Sostenible [A+S], una trobada per als treballadors municipals compromesos amb la sostenibilitat. La jornada finalitzarà amb el lliurament dels premis A+S, una ocasió en què s’aprofitarà per a presentar les bones pràctiques de sostenibilitat de l’Ajuntament, entre les quals es troba el Pla de sostenibilitat i DGQA en equipaments culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

En els darrers anys, l’ICUB ha treballat per aconseguir que els seus equipaments obtinguin el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental (DGQA): una ecoetiqueta atorgada per la Generalitat de Catalunya a aquells equipaments que superen una sèrie de requeriments de qualitat ambiental més enllà dels mínims establerts per la normativa vigent. Actualment, quinze de les seves instal·lacions, entre les que es troba l’edifici Disseny Hub, compten amb aquest distintiu.

En aquest sentit, el Disseny Hub és un exemple del compromís de l’ICUB amb la sostenibilitat de les seves instal·lacions. Al 2014, tot i haver rebut el DQGA, el centre es va llençar en una sèrie de reformes d’aigua, electricitat i il·luminació per esdevenir un edifici encara més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Entre les millores que s’hi van realitzar, destaca la intervenció dels vidres de la façana oest i de la coberta, que suposa un estalvi de 20.000 Kw i una reducció de l’emissió de diòxid de carboni de 13.000 Kg cada any.

 

Altres notícies

Viu el Nadal amb els tallers del Museu d...

13/12/2017

A l’espera de l’arribada dels Reis, el Museu del Disseny de Barcelona acull una sèrie de tallers...

L’obra d’Adolf Loos, per primera vegada...

11/12/2017

El Museu del Disseny inaugura aquest proper dijous 14 de desembre l’exposició ...

El Design Market torna al Disseny Hub

07/12/2017

Qui vulgui regalar disseny aquest Nadal té cita amb el Design Market al Disseny Hub els propers ...

Pilar Parcerisas: «Barcelona ha de tor...

05/12/2017

El 14 de desembre el Museu del...