Barcelona Cultura

El Disseny Hub, exemple de bones pràctiques de sostenibilitat

El dimarts 28 de novembre, l’Ajuntament de Barcelona organitza la jornada Ajuntament + Sostenible [A+S], una trobada per als treballadors municipals compromesos amb la sostenibilitat. La jornada finalitzarà amb el lliurament dels premis A+S, una ocasió en què s’aprofitarà per a presentar les bones pràctiques de sostenibilitat de l’Ajuntament, entre les quals es troba el Pla de sostenibilitat i DGQA en equipaments culturals de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB).

En els darrers anys, l’ICUB ha treballat per aconseguir que els seus equipaments obtinguin el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental (DGQA): una ecoetiqueta atorgada per la Generalitat de Catalunya a aquells equipaments que superen una sèrie de requeriments de qualitat ambiental més enllà dels mínims establerts per la normativa vigent. Actualment, quinze de les seves instal·lacions, entre les que es troba l’edifici Disseny Hub, compten amb aquest distintiu.

En aquest sentit, el Disseny Hub és un exemple del compromís de l’ICUB amb la sostenibilitat de les seves instal·lacions. Al 2014, tot i haver rebut el DQGA, el centre es va llençar en una sèrie de reformes d’aigua, electricitat i il·luminació per esdevenir un edifici encara més sostenible i respectuós amb el medi ambient.

Entre les millores que s’hi van realitzar, destaca la intervenció dels vidres de la façana oest i de la coberta, que suposa un estalvi de 20.000 Kw i una reducció de l’emissió de diòxid de carboni de 13.000 Kg cada any.

 

Altres notícies

Gaudeix d’un estiu ple d’activitats al d...

11/07/2018

Aquest estiu, el Disseny Hub i la seva rodalia s’omplen d’activitats culturals per a tots els públics i per a tots els...

Els ADCE Awards 2018 han obert les inscr...

09/07/2018

Els ADCE Awards premien l'excel·lència d'aquells treballs de disseny i publicitat que han estat reconeguts en les seves...

‘Barcelona Startup City Seminar’: una op...

26/06/2018

Barcelona és una ciutat atractiva per a les ‘startups’. O, com a mínim, així ho indiquen les dades....

Els 500 millors dissenys de l’any, reuni...

20/06/2018

La innovació, el talent i el disseny de qualitat se citen a l’exposició ‘El millor disseny de l’any’. Es tracta d...