Barcelona Cultura

El Disseny Hub, un dels protagonistes del Llum BCN 2019

Amb motiu del Llum BCN 2019, els dies 15, 16 i 17 de febrer la llum convertirà els carrers de Poblenou en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure. Ubicat entre la Torre Glòries i el Mercat dels Encants, l’edifici del Disseny Hub s’erigeix com a un punt estratègic on reconeguts artistes internacionals i estudiants de diverses escoles d’il·luminació, disseny i arquitectura desenvoluparan el seu potencial creatiu a través d’instal·lacions artístiques i innovadores tècniques d’il·luminació.

- L’estany, convertit en una porta per explorar el cosmos. A l’estany del Disseny Hub s’hi projectarà Constellations, una hipnòtica constel·lació d’aigua i llum. En aquesta innovadora peça, els artistes europeus Joanie Lemercier i Paul Jebanasam ens conviden a embarcar-nos en un viatge en què l’estètica vectorial i monocroma de Lemercier es dona la mà amb els paisatges sonors electrònics del productor Jebanasam.

- Un “assaltament” a la façana de l’edifici. La participació del públic donarà vida a la projecció Asalto Barcelona, de Daniel Canogar. Tot plegat, un assalt i saqueig virtual de l’edifici per part dels espectadors que evoca la presa de la Bastilla o l’assalt al Palau d’Hivern, i que simula el públic grimpant per l’espectacular façana.

- Un espectacle inmersiu a la sala A. L’espectacle Lumin AV, d’Onionlab, experimenta amb la coexistència de diferents tècniques d’il·luminació en un espectacle integral que concep la llum com un tot.

- FAD Meeting Point, més que un punt de trobada. Al vestíbul d’Àvila del Disseny Hub hi trobem el FAD Meeting Point, de Robert Thomson, un espai per a tothom que vulgui gaudir del festival Llum BCN i un punt de partida per a qualsevol ruta pel Poblenou. Un gran tòtem lumínic interactiu que permet als visitants deixar un senyal efímer amb el llum del seu mòbil sobre un material fotoluminescent, i deformar amb la seva veu una superfície dinàmica recoberta de miralls que animen tot l’espai que l’envolta.

- Hack the Light UP, la novetat d’enguany a l’Interior del Disseny Hub. A l’interior de l’edifici tindrà lloc el Hack the Light UP, la primera hackató de l’Estat en la qual professionals de la il·luminació, com ara dissenyadors, arquitectes i tècnics, col·laboraran amb programadors i makers durant 24 hores per innovar en el camp de la tecnologia lumínica com a mitjà, experiència i tecnologia. La presentació de projectes serà diumenge 17 a les 18.30h. Inscripció prèvia aquí.

Tot plegat, una invitació a la ciutadania de Barcelona perquè descobrim plegats una nova manera d’habitar els carrers, que serveix també d’assaig i reflexió sobre cap a on i com pot evolucionar el llenguatge de l’espai públic en el futur. Els sectors dels audiovisuals i la il·luminació esdevenen agents claus en aquest context, ja que la seva aportació contribueix a la generació d’una narrativa audiovisual i ciutat contemporània i oberta que abraça els conjunts històrics de Barcelona i en potencia la seva cultura i bagatge culturals.  

Recordeu que trobareu un punt d’informació al taulell de la planta B de l’edifici del Disseny Hub.

Us convidem a descarregar-vos el mapa del Llum BCN 2019 i a compartir les imatges que preneu amb el hashtag #LlumBCN19. Més informació aquí.

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...