Barcelona Cultura

El Museu del Disseny celebra els 60 anys de trajectòria de Joaquim Capdevila

A partir del 28 de setembre, el Museu del Disseny presenta una nova exposició temporal. “Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019” és una mostra retrospectiva dedicada a Capdevila, en el 60è aniversari de la seva trajectòria com a joier i orfebre. Comissariada per la directora del Museu Pilar Vélez, es farà coincidint amb la celebració de l’Enjoia’t, a cura de l’A-FAD.

Joaquim Capdevila és una de les figures clau de la Nova Joia a Catalunya, un moviment que va representar una nova manera de concebre la joia, amb els seus orígens a Alemanya, Holanda i Anglaterra. 

Coneixedor dels diversos oficis de la joieria, Capdevila utilitza el llenguatge plàstic de la joia com a mètode d’expressió. Les seves creacions transcendeixen el concepte tradicional de joieria. A vegades prescindeix de metalls preciosos i emprant-ne de nous, com ara pell, teixit o fusta, i d’altres les dota de gran singularitat cromàtica, incorporant la pintura acrílica i la laca japonesa. D’aquesta manera, les peces se situen a mig camí entre la pintura i l’escultura.

Seran més de 130 peces que recorreran la trajectòria de sis dècades de Capdevila. Des de les seves primeres anomenades “joies-objecte” els anys seixanta, quan va iniciar una línia pròpia a partir de la combinació de la plata amb materials aleshores poc corrents; fins a l’actualitat, amb joies que són producte de reflexions de l’artista sobre l’experiència vital, sovint acompanyades de creacions literàries de poetes o escriptors catalans.

L’exposició serà gratuïta i es podrà visitar a la sala B del Museu del Disseny fins al 17 de novembre.

Altres notícies

Jamshid Alamuti: “Sense la creativitat,...

08/11/2019

Jamshid Alamuti és cofundador de PiSchool i director general de XU Exponential University Group. El seu esperit multifacètic el...

El Re-Barcelona converteix el Disseny Hu...

07/11/2019

Seguint amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, l’ètica...

El Museu del Disseny ens convida a enten...

06/11/2019

El passat dijous 31 d’octubre el Museu del Disseny de Barcelona va presentar l’exposició temporal...