Barcelona Cultura

El Re-Barcelona converteix el Disseny Hub en l’epicentre de la moda sostenible

Seguint amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, l’ètica i el consum responsable, els pròxims 29 i 30 de novembre acollirem la primera edició del Re-Barcelona Sustainable Fashion Global Event. L’esdeveniment aspira a convertir-se en una cita anual sobre moda sostenible a nivell internacional i comptarà amb la presència d’empreses i institucions com Veja, Ellen MacArthur Foundation o Kering. Amb dos grans espais, l’un dirigit a professionals, el Summit,i un altre obert a la ciutadania, l’Open Space, l’esdeveniment internacional busca convertir-se en un think tank de referència sobre moda i sostenibilitat.

El Summit (29 de novembre), més orientat al món professional, ha estat concebut com un espai de divulgació de noves iniciatives en moda sostenible i ètica. Amb prop de 20 ponents, i sota el títol de Sustainable Fashion and Beyond, l’esdeveniment acollirà keynotes, taules rodones i xerrades amb experts internacionals i nacionals de la indústria de la moda. 

Pel que fa a l’Open Space (29 i 30 de novembre), de lliure accés per al públic en general, comptarà amb una zona d’exposició amb la participació d’empreses i projectes pioners. Estan previstes projeccions de films, tallers i masterclasses sobre sostenibilitat en la moda. L’Open Space compta amb el suport i la participació d’empreses i entitats del nostre territori amb una estreta vinculació amb el Disseny Hub Barcelona, com ara el BCD Barcelona Centre de Disseny i el MODA-FAD

En línia amb el seu compromís amb l’ètica i la sostenibilitat, el BCD promourà l’activitat “Hula Hoop”, una experiència de disseny circular que té com a objectiu fer-nos prendre consciència ambiental i guanyar coneixement en estratègies de recuperació de material i regeneració de recursos. Per la seva banda, MODA-FAD celebrarà una marató d’upcycling en moda sota el nom de “MODA-FAD Sustainable Challenge 2019”, en el que 30 estudiants de diferents disciplines del disseny utilitzaran la seva creativitat per transformar residus tèxtils en nous productes de valor amb marca pròpia.

Tot plegat, una trobada pionera a Barcelona que reunirà aquelles iniciatives més innovadores que aposten per la creació, producció i comercialització de moda sostenible. Si encara no heu reservat les vostres entrades, podeu fer-ho a aquí. Us esperem!

Altres notícies

Jamshid Alamuti: “Sense la creativitat,...

08/11/2019

Jamshid Alamuti és cofundador de PiSchool i director general de XU Exponential University Group. El seu esperit multifacètic el...

El Re-Barcelona converteix el Disseny Hu...

07/11/2019

Seguint amb el nostre compromís amb la sostenibilitat, l’ètica...

El Museu del Disseny ens convida a enten...

06/11/2019

El passat dijous 31 d’octubre el Museu del Disseny de Barcelona va presentar l’exposició temporal...