Barcelona Cultura

Els materials del futur, a 'Future Woods Earth & Mars'

Es tracta de l'únic material de construcció que no afegeix emissions de carboni a l'atmosfera i ha estat utilitzat pels humans des de fa segles. Actualment, però, en un context en el qual la pràctica del disseny i l'arquitectura demanden cada cop més el desenvolupament d'una consciència mediambiental, la fusta està cobrant un interès especial com a material de construcció.

L'exposició 'Future Woods Earth & Mars' neix per a presentar la fusta del futur seguint dos models diferents de l'ús dels materials i la innovació. A partir del 18 de setembre, l'exhibició es podrà veure al Disseny Hub.

Organitzada pel Materfad, el centre d'investigació de materials del FAD, l'exposició ha estat comissariada per l'equip del 'Master in Design through New Materials' d'Elisava, l'escola de disseny i enginyeria de Barcelona.

El seu objectiu és mostrar com s'utilitzarien els materials de construcció a la Terra i a Mart, i quins serien els models de dos mons en els quals la innovació seguirà dos camins diferents, però que s'avenen complementaris. Projectes innovadors, mostres de fusta i dels seus subproductes omplen els aparadors de l'exposició, que s'articula al voltant de quatre temàtiques que confronten els models de construcció i d'innovació de la Terra i de Mart.

Els eixos temàtics de l'exposició se centren, per una banda, en investigar les formes de generar materials ('Manipular vs. créixer'). No obstant això, també exploren els diversos mètodes per a produir-los ('Manual vs. màquina'), l'origen dels materials ('Residus vs. laboratori') i inclús els patrons de producció ('Racional vs. orgànic').

Així doncs, a la Terra, les directrius d'innovació se centrarien a utilitzar materials en els quals la matèria prima provingui de residus, o que generin un component emocional i un impacte socioeconòmic local. En el cas de Mart, en canvi, tota innovació vindria marcada per les condicions del planeta. És a dir, els escassos recursos locals, la necessitat de lleugeresa i les condicions ambientals extremes.

Altres notícies

La gastronomia del futur es cuina a Desi...

13/02/2019

Del 5 de març al 31 de maig de 2019, arriba al Disseny Hub Barcelona la tercera edició de ...

La Mobile Week Barcelona 2019 comença al...

13/02/2019

Dijous 14 de febrer, a les 19 h, la 3a edició de la Mobile Week Barcelona obre les...

Design Beyond Technology: Com dissenyare...

13/02/2019

Del dijous 21 al divendres 22 de març de 2019, el Disseny Hub Barcelona acollirà la primera edició de...

El Disseny Hub, un dels protagonistes de...

11/02/2019

- L’estany, convertit en una porta per explorar el cosmos. A l’estany del Disseny Hub s’hi projectarà...