Barcelona Cultura

‘Hula Hoop’: viu l’experiència del disseny circular

En un context en el qual la societat viu d'acord amb la llei del 'creixement il·limitat' dins un entorn de recursos finits, els conceptes de sostenibilitat, economia i disseny circular guanyen força, juntament amb els d'eco innovació i ecodisseny. El 19 de setembre, BCD Barcelona Centre de Disseny se suma al debat i a la reflexió entorn d'aquests conceptes organitzant la primera edició de 'Hula Hoop - L'experiència en Disseny Circular'.

Organitzat amb la col·laboració d'EIG Eco Intelligent Growth i el Construcia Group i el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, aquest esdeveniment se centra en el nou paradigma sostenible. Se centra, en particular, en l'aplicació de l'economia circular en diversos sectors i des de diferents punts de vista, incloent-hi també la perspectiva del disseny.

'Hula Hoop - L'experiència en Disseny Circular' es construirà com un espai de trobada obert a tot el públic interessat a participar en una jornada entorn d'aquest paradigma regeneratiu. Al programa figuren, entre altres iniciatives, xerrades, tallers i un espai per a descobrir projectes i iniciatives circulars.

La jornada es desenvoluparà de 9h30 a 19h30 al Disseny Hub Barcelona i comptarà amb la presència de Lewis Perkins, President del Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Perkins serà l'encarregat de presentar els tres tallers en moda, construcció i 'packaging' que tindran lloc de 10 h 30 a 14 h 30.

Durant els 'workshops', els integrants experimentaran en l'aplicació de la metodologia i l'enfocament del disseny Cradle to Cradle Certified™ (C2C®), adoptant-la com a eina per a implementar l'economia circular en situacions reals.

Cada taller permetrà als participants treballar casos concrets d'aplicació dels criteris C2C® per al desenvolupament de sistemes i productes d'economia circular. La producció de 'denim' sostenible per part de l'empresa G-Star Raw, la construcció de l'Edifici Sócrates i la producció de les càpsules compostables de Cafés Novell són els tres casos triats per a experimentar als tallers.

La trobada també comptarà amb el Hula Hoop Space: un espai interactiu per viure l'experiència en disseny circular. A més, s'hi desenvoluparan una sèrie de 'Speed Talks'.

Podeu consultar més informació sobre l’esdeveniment a la pàgina web del BCD. Per participar en els tallers, és necessari inscriure’s prèviament.

Altres notícies

Teixim vincles amb la comunitat educativ...

10/07/2019

Bastir ponts amb la comunitat educativa i ser l’altaveu del talent jove català. Aquesta ha estat una de les línies d’...

Els Premis FAD reconeixen l’excel·lència...

10/07/2019

El mes passat la...

Tot això passarà el mes de setembre al D...

10/07/2019

El Disseny Hub torna de les vacances d’estiu amb una agenda plena d’activitats, fires i exposicions que engegarà al...