Barcelona Cultura

La Setmana de l’Arquitectura 2019 homenatja l’escola Bauhaus

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana de l’Arquitectura 2019, una iniciativa compartida que tindrà lloc a diferents escenaris de la ciutat del 9 al 19 de maig.

Amb motiu del centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura Bauhaus, l’edició d’enguany posa especial èmfasi en el llegat que va deixar aquesta institució, que va democratitzar el disseny amb noves tècniques de producció industrial que van fer la producció en sèrie possible.

La Setmana de l’Arquitectura 2019 ha seleccionat deu espais, repartits pels diferents districtes barcelonins, que reflecteixen la influència artística dels moviments d’avantguarda de principis del segle XX. Aquest recorregut connecta la història de l’arquitectura urbana de Barcelona, des d’habitatges funcionals per a les classes obreres als anys trenta fins a construccions industrials com les instal·lacions de SEAT i els polígons residencials de la dècada dels setanta.

El Museu del Disseny de Barcelona participarà en aquesta iniciativa oferint visites guiades addicionals al Pis-Museu de la Casa Bloc. D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer l’habitatge 1/11, un exemple de racionalisme arquitectònic que es va construir en temps de la II República amb la voluntat de millorar les condicions de vida socials dels obrers del barri industrial de Sant Andreu, encara instal·lats en barraques aleshores.

També en el marc de la Setmana de l’Arquitectura, tindrà lloc l’Arqu[in]film, de la mà d’ArquinFAD i la Filmoteca de Catalunya i comissariada per Martin Garber. Del 9 al 12 de maig, la nova mostra de Cinema d’Arquitectura de Barcelona pretén seguir contribuint al debat arquitectònic i urbanístic a la ciutat, amb un programa de documentals i curtmetratges, tots d’ells d’estrena, que retraten la relació entre realitats rurals i urbanes i la transformació del medi físic per l’ésser humà.

Durant aquests dies, Barcelona es convertirà en l’epicentre de l’arquitectura i la ciutat, amb un extens programa d’activitats, com ara cicles de cinema i arquitectura, conferències, rutes, concursos i espais de difusió per tots els districtes. L’objectiu és bastir ponts entre arquitectura i ciutadania i fomentar la reflexió sobre la idea de ciutat i el seu valor a través del coneixement, la difusió, l’experiència i el debat.

Pots consultar l’agenda d’activitats completa de la Setmana de l’Arquitectura 2019 aquí. No t’ho perdis!

Altres notícies

El disseny de Barcelona inspirarà la Fir...

13/09/2019

El disseny de Barcelona inspirarà la Fira del Disseny de Londres, que se celebrarà del...

El Museu del Disseny celebra els 60 anys...

13/09/2019

A partir del 28 de setembre, el Museu del Disseny presenta una nova exposició temporal. “Joaquim Capdevila. Joies 1959-2019” és...

La festa major del disseny arriba al Hub...

13/09/2019

El Blanc Festival celebrarà per primera vegada en els seus deu anys d’història la seva festa major...

David D’Eboli: “Blanc vol mostrar les en...

13/09/2019

Proximitat, entorn familiar i ambient lúdic i festiu. Així s’autodefineix el ...