Barcelona Cultura

La Setmana de l’Arquitectura 2019 homenatja l’escola Bauhaus

L’Ajuntament de Barcelona, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Mies van der Rohe, en col·laboració amb Barcelona Building Construmat i ArquinFAD, impulsen la Setmana de l’Arquitectura 2019, una iniciativa compartida que tindrà lloc a diferents escenaris de la ciutat del 9 al 19 de maig.

Amb motiu del centenari de la fundació de l’escola de disseny i arquitectura Bauhaus, l’edició d’enguany posa especial èmfasi en el llegat que va deixar aquesta institució, que va democratitzar el disseny amb noves tècniques de producció industrial que van fer la producció en sèrie possible.

La Setmana de l’Arquitectura 2019 ha seleccionat deu espais, repartits pels diferents districtes barcelonins, que reflecteixen la influència artística dels moviments d’avantguarda de principis del segle XX. Aquest recorregut connecta la història de l’arquitectura urbana de Barcelona, des d’habitatges funcionals per a les classes obreres als anys trenta fins a construccions industrials com les instal·lacions de SEAT i els polígons residencials de la dècada dels setanta.

El Museu del Disseny de Barcelona participarà en aquesta iniciativa oferint visites guiades addicionals al Pis-Museu de la Casa Bloc. D’aquesta manera, el visitant podrà conèixer l’habitatge 1/11, un exemple de racionalisme arquitectònic que es va construir en temps de la II República amb la voluntat de millorar les condicions de vida socials dels obrers del barri industrial de Sant Andreu, encara instal·lats en barraques aleshores.

També en el marc de la Setmana de l’Arquitectura, tindrà lloc l’Arqu[in]film, de la mà d’ArquinFAD i la Filmoteca de Catalunya i comissariada per Martin Garber. Del 9 al 12 de maig, la nova mostra de Cinema d’Arquitectura de Barcelona pretén seguir contribuint al debat arquitectònic i urbanístic a la ciutat, amb un programa de documentals i curtmetratges, tots d’ells d’estrena, que retraten la relació entre realitats rurals i urbanes i la transformació del medi físic per l’ésser humà.

Durant aquests dies, Barcelona es convertirà en l’epicentre de l’arquitectura i la ciutat, amb un extens programa d’activitats, com ara cicles de cinema i arquitectura, conferències, rutes, concursos i espais de difusió per tots els districtes. L’objectiu és bastir ponts entre arquitectura i ciutadania i fomentar la reflexió sobre la idea de ciutat i el seu valor a través del coneixement, la difusió, l’experiència i el debat.

Pots consultar l’agenda d’activitats completa de la Setmana de l’Arquitectura 2019 aquí. No t’ho perdis!

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...