Barcelona Cultura

Llum BCN 2018 il·lumina el Disseny Hub per primera vegada

Arriba la nit, i Barcelona s'il·lumina d'una forma especial. Del divendres 16 de febrer al diumenge 19, la ciutat acull la setena edició de Llum BCN, un festival lumínic en el qual diferents espais emblemàtics de la ciutat es transformen gràcies al talent d'artistes i estudiants que treballen amb el poder transformador de la llum.

Aquest any, el festival surt del centre de la ciutat i aterra al barri del Poblenou, un espai submergit en un intens procés de canvi constant. Allí, s'hi podran trobar gairebé 50 instal·lacions, espectacles i espais transformats, dels quals 6 estaran ubicats a l'edifici Disseny Hub.

A la façana del Disseny Hub s'hi podrà veure el mapping Xiu Xiu, ideat per David Torrents i Maurici Ginés, creadors de la instal·lació lumínica permanent BruumRuum! Ambdues instal·lacions interactuen de manera a convertir-se en una gran orella que escolta tots els sons de la ciutat.

També a l'exterior de l'edifici, a Follow the path, l'artista Bego M. Santiago transforma les aigües de l'estany en una pantalla de projecció en la qual es desplacen una sèrie de petits nadadors animats. Mentrestant, la instal·lació (In)MATERIAL, de l'Associació Professional de Dissenyadors d'Il·luminació, reflexiona sobre la llum com a matèria intangible que revela la seva presència i les seves característiques només sota algunes condicions especials.

Les escales mecàniques del vestíbul de l'edifici acolliran Escletxa proxèmica, de Xevi Bayona, Lola Solanilla, Alba Colomer i Adrià Villarejo. La instal·lació està pensada per transformar les dimensions i les característiques de l'espai i actuar com a una porta d'entrada a Llum BCN.

La Sala A acull Beyond, de l'estudi Playmodes. A través de les ones lumíniques i sonores, aquesta instal·lació narra la col·lisió entre les forces oposades de la foscor i la llum, de l'interior i l'exterior, i de la mort i la vida. Finalment, la Sala B, l'artista Marco Brambilla mostra Civilization, que es percep com una monumental pintura neobarroca. L'obra, realitzada amb la col·laboració de la Fundació Sorigué, il·lustra una versió contemporània i satírica de les visions de l'apocalipsi i l'infern de Dant.

Les instal·lacions es podran visitar tant divendres 16 com dissabte 17 de 19 h a 24 h, i diumenge 18 de les 19 h a les 23 h. L'accés a tots els espais és gratuït.

Altres notícies

La gastronomia del futur es cuina a Desi...

13/02/2019

Del 5 de març al 31 de maig de 2019, arriba al Disseny Hub Barcelona la tercera edició de ...

La Mobile Week Barcelona 2019 comença al...

13/02/2019

Dijous 14 de febrer, a les 19 h, la 3a edició de la Mobile Week Barcelona obre les...

Design Beyond Technology: Com dissenyare...

13/02/2019

Del dijous 21 al divendres 22 de març de 2019, el Disseny Hub Barcelona acollirà la primera edició de...

El Disseny Hub, un dels protagonistes de...

11/02/2019

- L’estany, convertit en una porta per explorar el cosmos. A l’estany del Disseny Hub s’hi projectarà...