Barcelona Cultura

Llum BCN transforma la façana del Disseny Hub

Amb motiu de la setena edició de Llum BCN, que il·lumina per primera vegada el barri del Poblenou, David Torrents i Maurici Ginés, creadors de la instal·lació lumínica BruumRuum!, han preparat un espectacle que transformarà la façana de l'edifici en una gran orella que escolta i reacciona a les paraules.

Batejat Xiu Xiu, aquest espectacle és un diàleg sonor i lluminós entre les persones i l'espai públic. Torrents i Ginés ideen aquesta vegada un projecte que interactua amb el grafisme lluminós de BruumRuum!, instal·lat des de 2013 a la plaça adjacent al Disseny Hub.

Si aquest paviment transforma el soroll de l'ambient i dels vianants en interaccions lluminoses, Xiu Xiu unirà la façana del Disseny Hub i el terra de la plaça amb sorolls, onomatopeies i imatges animades. Segons David Torrents, l'espectacle es compon d'un mapping d'uns sis minuts de durada i d'un interactiu d'entre 15 i 20 minuts en els quals han tornat a jugar amb les onomatopeies per explicar una història.

L'experiència els ha portat a treballar conjuntament per segona vegada, però amb certes novetats, ja que aquest és el primer projecte en el qual els dos dissenyadors elaboren un mapping. A Xiu Xiu, sons, música i llum es barregen per mostrar els sons en la seva forma visual i auditiva.

La majoria de la sonorització s'ha fet amb la col·laboració de l'artista Pulmón Beatbox, mentre que, segons Ginés, la gràfica treballada per Torrents és "molt potent" i "enganxa" amb la música, la sonorització i la història que han ideat. "És una cosa que agradarà molt o que no agradarà gens, però crec que no deixarem indiferents", afegeix.

El Disseny Hub acollirà a més cinc altres instal·lacions i espectacles, que es podran veure tant a l'interior com a l'exterior de l'edifici. Tots ells estaran oberts al públic tant divendres 16 com dissabte 17 de 19 h a 24 h, i diumenge 18 de les 19 h a les 23 h. L'accés a tots els espais és gratuït.

Altres notícies

"Y los huesos hablaron" de Soc...

15/10/2018

La Sociedad Doctor Alonso i Teatro de Babel - Dramafest han estat...

"Conexión By Finsa" acosta el...

11/10/2018

L'empresa gallega Finsa exposarà al Disseny HUB la mostra "Conexión by Finsa. Espacios conectados con la...

El món del disseny i la cultura s’obre...

11/10/2018

Aquest mes d’octubre, el Museu del Disseny i la Biblioteca El Clot Josep Benet proposen ...