Barcelona Cultura

Què és el bon disseny?

Per respondre a aquesta pregunta, als anys setanta el dissenyador industrial Dieter Rams oferia al disseny en particular i a la societat en general el llibre «10 principis del bon disseny», amb els quals donava resposta a la seva visió sobre aquesta pregunta.

En el marc de la Barcelona Design Week, el FAD adopta els «10 principis del bon disseny» de Dieter Rams com a punt de partida per a organitzar la jornada «Good design is…» per a reflexionar sobre què és el bon disseny i quin ha de ser el seu rol davant els actuals desafiaments de la humanitat.

El cicle de Talks, que acollirem al Disseny Hub Barcelona el dimarts 18 de juny, convida grans figures del panorama nacional i internacional de totes les disciplines a explicar la seva obra i a compartir la seva manera d’entendre i practicar els principis del bon disseny. Tot plegat, una oportunitat per respondre les qüestions clau de la professió de la mà de noms tan destacats com Feminist Internet, Lolo & Sosaku, Chris Lefteri, Lievore + Altherr Désile Park, Apparatu, Lacol, Curro Claret, Harquitectes, Tina Gorjanc,  Zak Group, Deutsche & Japaner, Maria ke Fisherman o Anne Lacaton. Lacaton, presidenta del jurat dels Premis FAD d’Arquitectura Internacionals 2019 d’ARQUIN-FAD, serà l’encarregada de cloure la jornada, on hi haurà espais de debat moderats per José Luis de Vicente.

Si voleu saber-ne més sobre Dieter Rams abans d’assistir a les Talks de la jornada, us recomanem que dilluns 17 de juny no us perdeu la projecció especial del documental «Rams» de Gary Hustwit, director també de pel·lícules com «Helvetica», «Objectified» i «Urbanized».

La jornada «Good design is…» tindrà lloc dimarts dia 18 de juny, de 9:00 h a 20:30 h al Disseny Hub Barcelona. Les inscripcions encara estan obertes. I tu, ja t’hi has apuntat?

Altres notícies

Oscar Guayabero: “Estem vivint un moment...

10/10/2019

Oscar Guayabero (1968) és para-dissenyador. Ell no dissenya, diu, sinó que activa disseny, i ho fa des del pensament, l...

El Museu del Disseny revisa l’obra i pen...

10/10/2019

L’exposició...

Què fer en família al Disseny Hub aquest...

09/10/2019

En línia amb el compromís del Disseny Hub Barcelona per fer arribar el disseny i la cultura a totes les edats, la tardor arriba al...

Talent i orfebreria, els protagonistes d...

09/10/2019

El principal esdeveniment de joieria artística i objectes d'autor del país, JOIA Barcelona Art Jewellery & Objects...